Biskop Strickland vädjar till kardinal Marx att avgå offentligt med anledning av hans offentligt hållna positiva inställning till homosexualiteten

1
min read

Biskop Strickland vädjar till kardinal Marx att avgå offentligt med anledning av hans offentligt hållna positiva inställning till homosexualiteten

sön, 04/10/2022 - 13:05
Posted in:
0 comments

’Kardinal Marx har lämnat den katolska tron, har Strickland sagt.

Biskop Joseph E. Strickland av Tyler, Texas amerikanskt liv. Foto: League/YouTube screenshot

Tyler, Texas (LifeSiteNews) – Biskop Joseph Strickland av Tyler, Texas (USA), har offentligt gått ut med en begäran att kardinal Marx ska avgå frivilligt sedan han förnekat att homosexuella handlingar är syndfulla.

”Kardinal Marx har lämnat katolsk tro. Han måste i ärlighetens namn avgå offentligt,” har Strickland sagt på Twitter i torsdags kväll som svar till kardinalens pro-homosexuella uttalanden.

”Homosexualiteten är inte synd,” har Marx sagt till den tyska tidskriften Stern i onsdags. ”Det överensstämmer med kristen attityd när två oavsett kön stöder varandra i glädje och sorg. Jag talar om kärlekens primat inte minst i den sexuella föreningen.”

Katolska kyrkans katekes beskriver bestämt (2357) att homosexuella handlingar som ”i högsta grad klandervärda” och ”i sig själva felaktiga … i strid med den naturliga lagen,” och ”att de inte har sitt ursprung i en känslomässig komplementaritet.”

”De kan aldrig i något fall godkännas,” hävdar katekesen.

Marx hävdade emellertid att ”katekesen inte är skriven i sten” och att det är tillåtet att ifrågasätta den.” Katekesen som bok kan naturligtvis revideras och ges ut igen men kärnan i Kyrkans ställningstagande som ofelbara kan inte ändras.

Om man förkastar Kyrkans undervisning i en trosfråga eller i moralen och frågan definitivt avgjorts av Kyrkan, som Kyrkans fördömande av abort eller homosexuella handlingar, undandras man automatiskt från kommunionen med den Katolska kyrkan.

Så sent som i mars 2021 har Vatikanen upprepat Kyrkans fasta undervisning om homosexualiteten genom att klart och tydligt fördömt välsignelseakter för samkönade par.

Trots detta har en överväldigande majoritet under mötet för Tysklands Synodala väg i början av februari i år godkänt utkasten till välsignelseakter för samkönade och för prästvigning av kvinnor.

Översatt för Katolsk Horisont, april 2022, Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.lifesitenews.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Video: Catholic prelates who teach error are 'revolting against reality': Bp. Strickland

Läs också: ”Vi förebrår er missbruk av Ert andliga uppdrag”

Marx Cardinal Hereticus

 

Läs ochså: Att gå emot tidsandans diktatur

Fader Frank Unterhalt

 

Läs också: Flytande katolicism och den tyska synodala vägen

George Weigel

 

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
16/05/2022
Katolsk Horisont
1/05/2022
Katolsk Horisont
1/05/2022
Katolsk Horisont
12/04/2022