Kyrkan i Sverige

Evangelisation i det fria

Jönköping/Huskvarna, maj 2019. Efter Påsken firar hela den Katolska kyrkan en särskild tid, Påsktiden, som varar fram till Pingstdagen. Under dessa 50 dagar läser man ofta bibeltexter ur Apostlagärningarna. Det är texter som berättar att budskapet om Herren Jesus Kristus har spridit sig runtom i världen, och har nått fram till många platser, olika städer och folk och att många kom till tro.

Stiftskollekt till Sri Lanka den 12 maj 2019

Kardinal Arborelius har beslutat att en stiftskollekt ska tas upp söndagen den 12 maj 2019 till förmån för offren för terrorattentaten i Sri Lanka på påskdagen i år. Stiftskollekten kommer att sändas till Caritas Sri Lanka för att stödja deras arbete. En tydlig måltavla i de åtta bombdåden var Sri Lankas kristna katolska minoritet. Förutom de katolska kyrkorna anfölls tre turisthotell.

Diakonerna – kyrkkaffet – tjänandet

Diakonerna har sina uppgifter och sin roll i Kyrkan. Kyrkkaffet den 28 april i år och firandet av Claudes och mina 80-årsdagar (7 januari och 5 april) blev en fantastisk bild av hur gemenskapen kan ha fungerat i den tidiga Kyrkan i Jerusalem, Damaskus och alla andra platser dit budskapet om Jesus nått fram. Så var det hos oss denna minnesvärda söndag. Tårtorna, blommorna, presenterna, kyrkoherdens ord och sången och dansen med trumman av eritreanska gruppen, allt samverkande till en så fin och hjärtlig fest. Det vittnade om det kristna vittnesbördet som vår församling är i Jönköping, i Smålands Jerusalem!

Många samlades i domkyrkan för att hedra offren för terrorn 25 april 2019

Torsdagen den 25 april 2019 höll en minnesgudstjänst i S:t Eriks katolska domkyrka i Stockholm för de drabbade av terrordåden på Sri Lanka. Många hade samlats för att hedra offren för terrorn och bland gästerna fanns Sri Lankas ambassadör Senadheera Sudantha Ganegama Arachchi. Från den svenska regeringen deltog såväl kultur- och demokratiminister Amanda Lind som utbildningsminister Anna Ekström.