Katolska Kyrkan

Kardinal Arborelius svar på reaktioner efter påvens motu proprio "Traditionis custodes"

Kardinal Arborelius har tagit emot många reaktioner från katoliker i Sverige efter påve Franciskus motu proprio "Traditionis custodes". Eftersom kardinalen inte har möjlighet att personligen svara på alla meddelanden följer nedan hans gemensamma svar till dem som har kontaktat honom.

Webseminariet Amoris Laetitia utrustar ledare att bygga upp sakramentala äktenskap i Kyrkan

Ett online möte med Vatikanen om Amoris laetitia samlade i veckan hundratals för att diskutera vägar att stödja sakramentala äktenskap och familjer i den Katolska kyrkan. Mötet organiseras av Dikasteriet för lekfolket, familjen och livet och pågår i fyra dagar som ett webinarmöte om den viktiga frågan, ”Hur ska vi börja tillämpa Amoris laetitia?”

Hjärtligt välkommen till vår pilgrimsfärd 2021 - I Heliga Birgittas Fotspår

Äntligen är det dags igen för vår vandring till Vadstena! (22 - 24 juli 2021) Vi hyr en egen buss som tar oss från Göteborg till Vadstena där vi bor på kloster i Motala. Sedan på Heliga Birgittas dag så firar vi Mässa i Alvastras Cisterciensklosters ruiner (samma kyrka som Heliga Birgitta gick på Mässa i) och påbörjar sedan en 37 km lång vandring till Vadstena. Vi vandrar alltså samma sträcka som Heliga Birgitta red för att komma till Mässan. Dagen efter firar vi sedan en Mässa i Blåkyrkan.