Katolska Kyrkan

‘Situationen är dramatisk’; Kommentar till påvliga brevet till katolikerna i Tyskland

Regensburg. Monsignor Michael Fuchs har som Regensburgstiftets generalvikarie offentliggjort en reflektion med anledning av påven Franciskus brev den 29 juni 2019 till katoliker i Tyskland i vilket påven krävde evangelisation som botemedel till att tron i landet “torkar bort och går bakåt”.

Schweizisk biskop: ’Det finns en risk att Amazonassynoden blandar in något orent i Kyrkans mystiska kropp… och allvarligt skadar den’

Biskop Marian Eleganti som är hjälpbiskop i stiftet Chur, Schweiz, har anslutit sig till kardinal Walter Brandmüllers kritik den 27 juni av Vatikanens arbetsdokument inför den kommande Amazonassynoden och hävdar att synoden kommer att besmitta hela Kyrkans mystiska kropp och allvarligt skada den om dokumentets idéer skulle gå igenom.

Eritreanska katoliker fastar och ber sedan kyrkans vårdcentraler avstängts

Ämbetsmän från regeringen har tagit över sjukhus och vårdcentraler och tvingat ut patienter. Eritreanska katoliker har ombetts fasta som svar på regeringens övertagande och stängning av katolska vårdcentraler. I ett brev den 22 juni skriver Ärkebiskop Menghesteab Tesfamariam av eritreanska ärkestiftet Asmara, att “bara Herren kan trösta oss och lösa våra problem”.

Kardinal Sarah kritiserar synodalvandringarna: Jesus har aldrig skapat ’biskopskonferenser eller lokalkyrkor’

Under ett besök i Nederländerna nyligen har kardinal Robert Sarah talat om det ”tysta avfallet” i Västvärlden och betonat att Kyrkan måste vara förenad under Kristi Ställföreträdare för att inte ägna sig åt självförstörelse.