Washington: tusentals March for Life-deltagare. "Vi är den prolife generationen".

1
min read

Washington: tusentals March for Life-deltagare. "Vi är den prolife generationen".

lör, 01/20/2024 - 23:04
Posted in:
0 comments

March for Life, organiserad i USA kontinuerligt sedan 1974, som nu gått på gatorna i det snötäckta Washington DC.

Foto: March for Life 2024 i Washington, foto: EVELYN HOCKSTEIN / Reuters / Forum

 

March for Life 2024, organiserad i USA kontinuerligt sedan 1974, som nu gått på gatorna i det snötäckta Washington DC. I årets evenemang deltog tusentals människor från olika amerikanska delstater. Deltagarna tog upp paroller till försvar av livet, mot spridningen av abortpiller och påminde om framgången med att Högsta domstolen kullkastade av Roe vs. Wade, som legaliserade abort i hela landet.

För 51:a gången deltog pro-life-förespråkare från USA i den årliga March for Life. Detta enastående evenemang ägde rum på gatorna i det snötäckta Washington, men vädret har inte skrämt deltagarna och uppslutningen var mycket hög. Som varje år deltog tusentals amerikaner i marschen och stödde livets civilisation. Deltagarna marscherade under parollen: "För varje kvinna, för varje barn." Bland marschdeltagarna fanns bland andra Mike Johnson, som för närvarande tjänstgör som talman i representanthuset. I sitt tal erinrade politikern om att ett lagförslag behandlas genom att kammaren finansierar "graviditetscenter" vars syfte är att hjälpa gravida mödrar och stödja dem i deras beslut att inte göra abort. En viktig politiker från det republikanska partiet, Chris Smith, som hanterar pro life  frågor i representanthuset, talade också under marschen. "Det är tragiskt att president Biden har beväpnat hela den federala byråkratin för att aggressivt främja abort på begäran" sade han. Han tillade också att Vita husets administration vill lägga in sitt veto mot lagförslaget för att finansiera "graviditetscenter" för unga mödrar och  anklagar dem för ge en falskt bild av deras arbete.

Fredagens March for Life är den andra händelsen i sitt slag i landets huvudstad sedan Högsta domstolens dom i juni 2022, som ogiltigförklarade bestämmelser som tillåter abort. Evenemangets deltagare betonade att det nu är nödvändigt att fortsätta att sätta press på alla politiker och statliga myndigheter att upprätthålla lagar som skyddar liv och, där det är möjligt, även utöka det lagliga skyddet.

Benjamin Watson, en före detta NFL-spelare (NFL, amerikanska fotbollsserien, övers. anm.) som är privat involverad för livets försvar, uppmärksammade också en viktig fråga. "Roe (Roe, den federala fria abortlagen från 1973, övers. anm.) är över, men vi lever fortfarande i en kultur som inte vet hur man tar hand om livet" medgav han. ”Faktorerna som får kvinnor att söka abort är synliga och växer. "Roe-lagarna är över, men abort är fortfarande lagligt och frodas i stora delar av Amerika" påpekade Benjamin Watson.

källa washingtonpost.com, apnews.com, pch24.pl

Video: Katolska kyrkan är alltid och överallt mot abort. Livet är heligt.

Läs också: Livet är värt att försvara och högtidlighålla

Syster Bethany Madonna av Livets systrar talar på Livets högtid

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
14/05/2024
Katolsk Horisont
2/05/2024
Katolsk Horisont
1/05/2024
Katolsk Horisont
1/05/2024