Vill vi gifta oss? Äktenskapskurs i Jönköping 2021 - 2022

1
min read

Vill vi gifta oss? Äktenskapskurs i Jönköping 2021 - 2022

lör, 09/18/2021 - 09:04
0 comments

Att gifta sig kyrkligt är för de flesta en jättestor händelse som planeras långt i förväg och som ”kostar” en hel del pengar också. Om det är något i livet som är värt pengarna och pusslandet med fotografen, musikerna, festlokalen, familj och vänner så är det definitivt allt som hänger ihop med bröllopet.  

När paret tar sig tid att tänka efter är det också något kring själva äktenskapet som ett livslångt förbund förhoppningsvis med barn för framtiden som blir viktigt.  

Paret kan likna alla sina bestyr och hela planeringen vid en trädgård som ska blomstra och ge frukt att leva av och glädja sig åt. Det handlar i hög grad om att plantera frön som ska växa och ge glädje.

 När jag promenerar i skogen eller i Stadsparken i Jönköping och beundrar träden som planterades där för kanske 100 år sedan, tänker jag ofta på paren som förenas i kärlek och som vill leva lyckliga tillsammans – så länge som möjligt. Vem vet hur det blir? Vad ska man vara beredd på som kristna gifta? Allt som växer är så vackert! Men allt behöver skötas väl från början. Man måste veta en hel del om sig själv och sin framtida man eller hustru. Hur ska vi växa ihop till allt större enhet i kärleken?

Alla sådana frågor är viktiga att kunna diskutera och ge tid. Därför inbjuder jag med stor glädje par som tänker gifta sig kyrkligt till en

Kurs för blivande kristna makar

4 lördagar under 2021 - 2022

Diakon Göran Fäldt

med diakon Göran Fäldt

 i S:t Franciskus församling, Jönköping

S:t Antonius rum

16 oktober kl. 12.30 -14.30

13 november kl. 12.30 -14.30

(eller enligt överenskommelse)

Vårens datum bestämmer vi tillsammans.

Vad innebär äktenskapets sakrament?

Kontakt 0702 89 22 99; gr.faldt@gmail.com

 

Finns det par som vill gå kursen med andra så är det egentligen ännu bättre för man har mer att diskutera och man upptäcker vidden och bredden av äktenskapets verklighet.  Har ni svårt med datum? Då ordnar vi det på något sätt. Det finns alltid lösningar!

Varmt välkomna alltså att förbereda er för en livslång vandring tillsammans. Vi kan glädja oss åt att dela känslan av att ta ett stort steg i livet, något som är en jättestor händelse! Ju mer förberedd man är ju bättre.

Ringarna man ska utbyta kommer att vara till välsignelse för er som nu fattar beslut att gifta er i Kyrkan, som Guds barn och som kristna som gärna tänker på den Heliga Familjen i Nasaret, på Maria och Josef – och Guds Son Jesus Kristus som ville leva i en mänsklig familj och kalla alla de döpta till ett riktigt liv tillsammans med Gud. Gud bekräftar er kärlek och kallar er att vara vittnen om Guds plan för människan.

Välkomna!

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
11/03/2023