Vatikanen vill lansera en ”Katolsk global familjeförpackning”

1
min read

Vatikanen vill lansera en ”Katolsk global familjeförpackning”

lör, 08/07/2021 - 14:12
Posted in:
0 comments

Vatikanen tar nu initiativet till ett forskningsprojekt om familjen som ska behandlas på alla katolska universitet i världen.  Forskningsresultatet som kallas ”den katolska globala familjeförpackningen” ska presenteras högtidligt före Världsfamiljemötet i Rom 2022. 

Den globala familjeförpackningen (Catholic Global Compact ) initierades för att utgöra ”ett handlingsprogram för alla som vill stödja familjerna världen över i ljuset av Kyrkans sociallära,” framgick det på en presskonferens den 6 augusti. Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet, och Påvliga akademin för socialvetenskaperna, organiserar den katolska globala familjeförpackningen i samarbete med Internationella familjeforskningscentret i Milano, Italien.

Enligt organisatörerna ”ska initiativet engagera alla existerande studie- och forskningscentra på katolska universitet på de fem kontinenterna. Det handlar om att samla information och forskningsresultat på området familjens betydelse både ur kulturell och antropologiska synvinkel, inte minst relationerna inom familjerna och familjens sociala betydelse. Även goda exempel inom familjepolitiken internationellt ska finnas med.” 

Projektet ingår in Amoris Laetitia året för familjen som började den 19 mars som var 5:e årsdagen av påven Franciskus’ apostoliska uppmaning 2016. ”Året” som avslutas i juni 2022 ska omfatta många olika initiativ organiserade av Vatikanens familjeavdelning.  Ett av initiativen är ett videoprojekt som ska spelas in med påven Franciskus på temat i vart och ett av kapitlen i Amoris laetitia.

”Påven Franciskus kommet att vända sig till alla kyrkliga gemenskaper i hela världen och uppmana alla att bära vittnesbörd om kärleken i familjen,” har Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet sagt, så sent som förra året.

Vatikanens familjeavdelning kommer att ställa upp med resurser för stift, församlingar och andra kyrkliga gruppen och familjeföreningar på teman som handlar äktenskapet och familjelivet, om familjespiritualitet, äktenskapsförberedelser och heligheten för de gifta paren.

                                                                                                  Hannah Brockhaus

Översatt av Göran Fäldt för Katolsk Horisont, augusti 2021

Inlägget kommer från sidan www.catholicnewsagency.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
12/09/2023
Katolsk Horisont
27/08/2023