Sydkorea: Resterna av de första martyrerna har funnits

1
min read

Sydkorea: Resterna av de första martyrerna har funnits

tis, 10/05/2021 - 13:00
0 comments

"Detta är en fantastisk och monumental händelse", sa den lokala biskopen om upptäckten av resterna av de första koreanska martyrerna.

                                                                                       De första koreanska martyrerna

 

Kristna kvarlevor har hittats nära staden Jeonju i Sydkorea. Forskning har bekräftat att de är bland de tre första koreanska katolikerna som dog för sin tro. Det handlar om Paul Yun Ji-chung, James Kwon Sang-yeon och Francis Yun Ji-heon, som Påve Franciskus saligförklarade 2014 tillsammans med 120 martyrer.

Den koreanska kyrkan byggdes på martyrernas blod

Upptäckten tillkännagavs på onsdagen vid presskonferensen för Jeonju stift. ”Upptäckten av resterna är verkligen fantastisk och monumental händelse. Detta beror på att vår kyrka som växte på en grund av blod utgjutet av martyrer, hittade äntligen resterna av de människor som påbörjade martyrskapets historia ”, sa biskop John Kim Son-tae. Hierarken, som delade sin glädje med koreanska katoliker, sade ett "djupt tack och prisade Gud genom vilken försyn detta skedde". Innan upptäckten av kvarlevorna av de tre martyrerna hittades deras reliker även i Wanju, där de för närvarande planeras att begravas och en kyrka skall framstå. Efter arkeologisk forskning och DNA-testning indikerades benens identitet. Martyrerna som nu kommer att få en officiell begravningsplats är två bröder och deras kusin som tillhörde en adlig familj i Jeonju. Paul Yun Ji-chung antas vara den första koreanen som döptes. År 1791, då han lämnade förfädernas tro, förstörde han familjealtaret som användes till att dyrka de döda. Händelsen utlöste en skandal vid det kejserliga hovet, och Paul Yun Ji-chung och kusinen James Kwon Sang-yeon greps och avrättades efter att ha vägrat att avstå från tron ​​på Jesus Kristus. I sin tur Francis Yun Ji-heon avrättades under förföljelsen av kristna som betraktades som ett hot mot den kejserliga makten.

Översattning till svenska för Katolsk Horisont Zuzanna J.

 

Inlägget kommer från sidan www.dorzeczy.pl

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024