Rörelsen ”Skydd för Livet” får sin officiella flagga

1
min read

Rörelsen ”Skydd för Livet” får sin officiella flagga

lör, 08/21/2021 - 11:23
Posted in:
0 comments

Prolife – Det nya varumärket använder sig av en positiv symbolik och kommer att bli känt av den stora allmänheten.

                                                         Rörelsen ”Skydd för Livet” får sin officiella flagga

 

Washington D.C. (USA) (kath.net/LifeNews/mk). Den internationella Rörelsen Skydd för Livet har sedan en tid tillbaka en egen officiell flagga. I flaggan ser man mot vit bakgrund en moders händer som omsluter ett litet barns fotavtryck med två bårder, en violett och en blå.

Initiativtagare har varit en sammanslutning av ett större antal nationella och internationella Pro Life organisationer med tyngdpunkten i USA. ”Med de två fötterna, de två händerna, de två bårderna, betonar flaggan de TVÅ liven som utgör havandeskapet och kärleken till de båda som Rörelsen Skydd för Livet representerar”, sägs det i förklaringen på projektets websida. Den vita bakgrunden står för rörelsens ickevåldprincip och för det ofödda barnets oskuld. Målet för anbudsgivningen, som den brasilianska grafiska designern Nanda Gasperini vunnit, har varit att få fram en enhetlig symbol för rörelsen som ska kunna förstås av alla. Organisatörerna menar att ”människor överallt i världen ska kunna förstå vad flaggan betyder när de ser den och tänka efter och inse vad aborterandet egentligen innebär, oavsett inställning till abort som sådan.

Det nya varumärket används medvetet bara som positiv symbolik för att leda de allmänt förekommande negativa bibetydelserna för rörelsen till en mer positiv förståelse. Det kommer inte att räcka med själva flaggan utan varumärket kommer att användas som symboler på T-shirts och huvudbonader av olika slag och tryckas i andra material.”

Översatt från tyskan för Katolsk Horisont, augusti 2021, av Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.kath.net

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna