Påven: ”Gör bot och be rosenkransen varje dag för syndarnas omvändelse"

1
min read

Påven: ”Gör bot och be rosenkransen varje dag för syndarnas omvändelse"

ons, 05/15/2019 - 22:00
0 comments

Vid slutet av onsdagens allmänna audiens på Petersplatsen uppmärksammade påven Franciskus att vi befinner oss i mitten av maj månad, en månad tillägnad Jungfru Maria, och som så många gånger tidigare uppmanade han de troende till att be rosenkransen varje dag.

                            Påven Franciskus ber rosenkransen   (Vatican Media)

 

När påven Franciskus på onsdagen hälsade till pilgrimerna som hade samlats på Petersplatsen för att ta del av påvens trosundervisning, påminde han dem om att maj månad är tillägnad Jungfru Maria.

Fördubbla er Mariavördnad

Till de portugisisktalande pilgrimerna sa påven: "Vi befinner oss mitt i Maj månad, som traditionellt uppmanar de kristna att fördubbla sina dagliga gester av vördnad och imitation av Guds Moder. Låt oss be rosenkransen varje dag och så ge Gud åtminstone en stund av den tid vi är skyldiga honom. På det viset närmar vi himlen till människorna. Var Guds välsignelse för era medmänniskor.”

Johannes Paulus II:s ord 13 maj 1981

När påven sedan riktade sina ord till de polska pilgrimerna påminde han om att kyrkan på söndagen, den 13 maj, firade minnet av Jungfru Maria av Fatima. Den 13 maj är dagen för hennes första uppenbarelse, och den sammanfaller med attacken på heliga Johannes Paulus II. Vi minns hans uttalande efter att ha blivit skjuten: "I allt det som hände ser jag Marias särskilda moderliga beskydd".

Botgöring, uppoffringar och bön

Påven Franciskus fortsatte:

”Låt oss minnas Jungfru Marias ord: "Jag har kommit för att varna människorna, så att de förändrar sina liv, och inte bedrövar Gud med sina allvarliga synder. Be rosenkransen och gör bot för synderna.” Låt oss följa Jungfru Marias rekommendation och be henne om hennes moderliga beskydd; om omvändelsens gåva; ett liv präglat av botgöring och fred i hela världen. Jungfru Marias Obefläckade hjärta, be för oss.”

                                                                                     Charlotta Smeds – Vatikanstaten

 

Inlägget kommer från sidan www.vaticannews.va/se

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna