Nordiska biskopar besöker Kiev

1
min read

Nordiska biskopar besöker Kiev

tis, 05/09/2023 - 20:49
0 comments

Svenske kardinal Anders Arborelius och norske biskop Erik Varden reser till det krigshärjade landet.

Den svenske kardinalen och biskopen av Stockholm, Anders Arborelius, och biskopen av Trondheim, Norge, Erik Varden, tillsammans med Swjetoslaw Schewtschuk, storbiskopen av Kiev.

 

En delegation från den nordiska katolska biskopskonferensen är just nu på solidaritetsbesök i Ukraina. Som de nordiska biskoparna meddelade i en skrivelse lämnade den svenske kardinalen och biskopen i Stockholm, Anders Arborelius, och biskopen i Trondheim, Erik Varden, för det två dagar långa besöket på tisdagen.

Solidaritet med det plågade folket och de kristna i landet

Enligt biskop Varden handlar det om att "uttrycka vår solidaritet med det plågade folket och de kristna i Ukraina". Resan kom till genom förmedling av Exarken för katolska ukrainare från den bysantinska riten i Tyskland och Skandinavien, Bohdan Dzyurakh. Möten planeras med den grekisk-katolske Kievs major ärkebiskop Sviatoslav Shevchuk och den romersk-katolske biskopen av Kiev Vitalii Kryvytskyi.

Dessutom vill delegationen från Skandinavien besöka några städer nära den ukrainska huvudstaden Kiev, som förstördes av ryska trupper förra året. Ett möte med kanadensiska ambassadören i Ukraina Larisa Galadza är också planerat till onsdag. Galadzda är dotter till en framstående grekisk-katolsk präst från Kanada, Roman Galadza.

Inlägget kommer från sidan ww.die-tagespost.de

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024