Maria – mamman

1
min read

Maria – mamman

sön, 03/20/2022 - 23:42
Posted in:
0 comments

Mamma - jag förstod inte innebörden av ordet förrän jag själv blev mamma.

Jag insåg hur många livserfarenheter det fanns bakom detta ord. Jag insåg hur viktigt modersrollen är i en människas liv. Jag insåg att Marias kall hade en början och ett slut. En mamma behöver veta när hon skall vara modig och försvara sitt barn , men också när hon skall ta ett steg tillbaka.Inspiratören till dessa tankar är Maria. En vanlig from kvinna som både var Guds moder och samtidigt vilken mor som helst bland andra mödrar.

Hon förblev en stöttepelare i Guds plan, hon kunde göra något utöver sina egna livsplaner.

Hon födde Gud till världen! Hon uppfostrade honom och undervisade honom. Hon arbetade med prosaiska sysslor, som varje kvinna gör med sitt barn Hon oroade sig för honom, hon tog hand om honom med insikten om vem han skulle komma att bli. Vilka känslor måste hon ha haft ! Hon var medveten om vem Jesus var.

Som hans mamma ,kunde hon ställa sig i bakgrunden så att andra kunde se hennes son. Det handlade inte om enbart mänsklig stolthet över det egna barnet, utan om något större. Hon brydde sig om alla själars frälsning. Hon ville att andra skulle se Gud i Jesus från Nasaret.

Hon ville uppfylla Guds ord och profetior . Hennes son, och vår Gud skall vara den som kommer att frälsa världen. Upphörde hennes uppdrag vid Jesu stund när han gav sitt liv på korset för oss? Var det allt hon skulle göra på jorden? Svaret är nej. Till Maria skänktes alla världens barn. Hennes roll tog aldrig slut, hon är mamman till oss alla. Vi kan prata med henne, be om hennes förbön, vi kan känna hennes alldeles särskilda beskydd.

När Johannes Paulus II tog farväl av sin mamma pekade hans pappa på en Mariabild och sade: "nu ska hon bli din mor." Den unge Karol Wojtyła tog mycket starkt till sig dessa ord.

Intill livets slut var Maria hans moder, förtrogna och beskyddarinna. Det kan hon också vara för mig och för dig. Många gånger upplevde jag personligen den obefläckade jungfru Marias hjälp. Som kvinna och mamma kan jag också dra nytta av hennes erfarenhet. Hon var ju en helig hustru och mor. Jag rådfrågar henne ofta i frågor om äktenskapet och uppfostran. Jag lär mig av henne om anspråkslöshet och att leva i tillit till Herren, att begrunda i mitt hjärta egna bekymmer. Även om jag har långt till ett heligt liv, så har jag en exemplarisk person som jag kan efterlikna. Jag tackar Gud för att jag har henne.

                                                                                                                     Karolina Drężek

Översättning till svenska Christina Waern, Gråbröderna

Inlägget kommer från sidan www.rycerzniepokalanej.pl

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
11/03/2023