Leah Darrow: "Bebisar dödar inte drömmar"

2
min read

Leah Darrow: "Bebisar dödar inte drömmar"

mån, 06/21/2021 - 19:29
Posted in:
0 comments

Enligt Darrow är moderskapet "inte en drömdödare" och pekar på den Välsignade Modern som ett exempel.

Leah Darrow på EWTN Pro-Life Weekly (foto: EWTN / EWTN)

 

Leah Darrow uppmanar samhället att erkänna skönheten hos barn och att utmana uppfattningen att abort är nödvändigt för kvinnors framgång. Darrow blev känd som en tävlande i America's Next Top Model. Men på höjden av sin modellkarriär såg hon en vision från Gud som för alltid förändrade hennes liv.

Hon lämnade branschen och återvände till sin katolska tro. Idag jonglerar hon sin tid mellan att ta hand om sina sex barn och tjäna som katolsk talare och förespråkare för de ofödda.

Som mamma, sa hon, omfamnar hon pro-life-ståndpunkten på ett personligt plan.

"Jag kan förstå att det finns en rädsla för att gå in i moderskapet och alla bekymmer vi har eftersom det är ett så stort kall – det är ett vackert kall", sa hon till EWTN Pro-Life Weekly den 10 juni. "Men mina barn har inte hindrat mig från mina förhoppningar och mina drömmar eller ambitioner."

Medan vissa kändisar och, mer nyligen, Texas high school-studenten Paxton Smith, hävdar att abort är nödvändigt för att kvinnor ska lyckas, betonade Leah att hennes barn gör henne – och världen – bättre.

"De har hjälpt mig att bana en ny väg som har gett mig mer klarhet i vad Gud har kallat mig att vara", förklarade hon. "Mina barn är en del av mina drömmar, de är en del av mina förhoppningar och mina ambitioner. Och världen är verkligen bättre för det, på grund av mina barn och även för den jag är på grund av mina barn i världen."

Även om världen inte uppskattar det är moderskapet en gåva.

"Vår kultur har långsamt och systematiskt övertygat oss om att moderskapet är fienden. Och moderskap är inte en dröm och det är inte en strävan och det är inte ett hopp som unga kvinnor borde ha, säger hon. "Det är en lögn."

Enligt Darrow är moderskapet "inte en drömdödare". Hon pekade på Maria som ett exempel.

"Vi vet att vår Välsignade Moder är en Moder till varje hopp och varje dröm och varje strävan som borde vara grunden för vårt hjärta", sa hon om Kristi Moder.

"Moderskapets roll måste verkligen förlösas i vår värld."

Darrows kommentarer kom som svar på Smith, vars avskedstal blev viralt tidigare denna månad efter att hon gick utanför manus för att tala om abort och hennes delstats senaste hjärtslagslagstiftning.

Smith sa till sin klass: "Jag är livrädd för att om mina preventivmedel misslyckas, då är jag livrädd för att om jag blir våldtagen, då kommer mina förhoppningar och ambitioner och drömmar och ansträngningar för min framtid inte längre att spela någon roll."

Men Leah betonade hoppet mitt i Smiths rädsla.

"Nu mer än någonsin har mammor mer stöd och resurser omkring sig om och när de någonsin står inför en oplanerad graviditet", säger Leah. Dessa resurser inkluderar graviditetscenter, som erbjuder gravida kvinnor och nyblivna mammor gratis hjälp i form av hälsovård, kläder, utbildningskurser och boende.

Pro-life-anhängare måste också utmana lögnen om att abort är nödvändigt för kvinnor, sade Darrow.

"Det är vad vi måste vara  med och utrota", betonade hon, "eftersom barn inte dödar drömmar, bara abort gör det."

Katie Yoder

Till svenska Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna