Katolska församlingen i Jönköping: Besök av pater Thomas Idergard den 4-5 februari 2023

1
min read

Katolska församlingen i Jönköping: Besök av pater Thomas Idergard den 4-5 februari 2023

ons, 02/08/2023 - 20:00
0 comments

                                                                       Pater Thomas Idergard SJ, foto: Fredrik Lovén

”Man kan inte göra något större på jorden än att ge Kyrkan en god präst!” sa den Helige Vincent de Paul (1581-1660).

Stockholms Katolska Stift har ett kallelseteam och en av dess medlemmar, Pater Thomas Idergard SJ, välkomnades av kyrkoherden i S:t Franciskus församling för att tala om just kallelsen till prästämbetet den helg vi firade Herrens frambärande i templet (som i vårt stift firades söndagen den 5 februari 2023).

Pater Thomas hade en träff efter lördagens Mässa på kvällen och som huvudcelebrant predikade han över temat kallelse (finns att lyssna på Katolsk Horisont). Efter söndagens Högmässa träffade han en grupp ungdomar som ville tala om temat kallelse.

Vår käre Jesuitpräst erbjöd sig att komma tillbaka och ha ett möte med Jönköpings Unga Katoliker, vår fina ungdomsgrupp i församlingen.

Men låt oss inte nöja oss med att be om kallelser bara på Frambärandets fest utan dagligen be om goda prästkallelser. Läs denna berättelse:

År 1881 beslöt sig mödrarna i den lilla norditalienska byn Lu med 3000 invånare att be troget för kallelser till Kyrkans tjänst. Efter Mässan bad de tillsammans denna lilla bön, som kom att få oanade konsekvenser: mödrarnas bön resulterade i 323 kallelser, (152 Präster och 171 systrar)! Dessa mödrars bön är ett lysande exempel på bönens makt. Vem som helst kan be denna bön, inte bara föräldrar. Genom att dagligen be denna bön ”adopterar” du en andlig kallelse.

Bönen lyder så här:

Låt en av mina söner bli präst. Jag vill själv leva som en god kristen och leda mina barn i det som är Dig välbehagligt, så att jag kan få nåden att skänka Dig, Gud, en helig präst. Amen.

Video: Ljudinspelning. Pater Thomas Idergard. Predikan 5 februari 2023. Att viga sitt liv åt Kristus

Foto: Fredrik Lovén

Thomas Idergard Jönköping

 

Thomas Idergard Jönköping

 

Thomas Idergard Jönköping

 

Thomas Idergard Jönköping

 

Thomas Idergard Jönköping

Fotogalleri: Besök av pater Thomas Idergard i Jönköping den 4-5 februari 2023. Klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024