Hjärtligt välkommen till vår pilgrimsfärd 2021 - I Heliga Birgittas Fotspår

1
min read

Hjärtligt välkommen till vår pilgrimsfärd 2021 - I Heliga Birgittas Fotspår

fre, 06/11/2021 - 14:36
0 comments

Äntligen är det dags igen för vår vandring till Vadstena! (22 - 24 juli 2021) Vi hyr en egen buss som tar oss från Göteborg till Vadstena där vi bor på kloster i Motala. Sedan på Heliga Birgittas dag så firar vi Mässa i Alvastras Cisterciensklosters ruiner (samma kyrka som Heliga Birgitta gick på Mässa i) och påbörjar sedan en 37 km lång vandring till Vadstena. Vi vandrar alltså samma sträcka som Heliga Birgitta red för att komma till Mässan. Dagen efter firar vi sedan en Mässa i Blåkyrkan.

Kommer man från andra städer än Göteborg så hämtar vi upp er på centralstationen i Jönköping eller Linköping (all info finns i affischen och anmälningslänken). Eller så kan man själv ta sig till klostret i Motala på torsdag kväll. Eller komma till Alvastras ruiner tidigt på fredag morgon.

Under vandringen bär man bara en liten ryggsäck. Så det är en perfekt vandring för dem som inte vandrat mycket. Man slipper bära en tung packning. MEN det är ändå ganska jobbigt 😄 Men kom ihåg, vi offrar lidandet för Gud och för någon särskild intention som vi har i vårat hjärta.

Hjärtligt välkommen!

Fyll i anmälan här. Totalt har vi 49 platser. Är länken öppen så finns det fortfarande platser kvar.

https://forms.gle/gE4PvjJrKcdyMdQ59

Ps. Vandringen är främst till för unga och unga vuxna katoliker och deras anmälningar kommer prioriteras. Alla åldrar är dock välkomna på vandringen men sängplatser prioriteras till de unga. Man kan självklart ordna eget boende och transport om man vill och ändå vandra med oss. Då betalar man självklart inget.

Och ska man ej vandra så är man HJÄRTLIGT välkommen att göra en dagsutflykt och komma på Mässan i Birgittas egna kyrka (Blåkyrkan) klockan 12.00 lördagen den 24e juli i Vadstena. Utan kostnad så klart. Mässan blir med både kör och orgel.

Kvarstår några frågor så ring 0704152396 eller skriv på skalenius@live.com

(Är man bjuden på prästvigningen i Vadstena fredagen den 23e så ordnar vi transport så att man kan plockas upp under vandringen och komma i tid till prästvigningen)

Video: Traditionell katolsk vallfärd till Vadstena 2020

 

I Heliga Birgittas Fotspår 2021
Gråbröderna

De senaste artiklarna