Gratulationer och välgångsönskningar till påven emeritus Benedikt XVI födelsedag

1
min read

Gratulationer och välgångsönskningar till påven emeritus Benedikt XVI födelsedag

tis, 04/16/2019 - 10:18
0 comments

I dag tisdagen den 16 april 2019 önskar vill vi av hela vårt hjärta gratulera påven emeritus Benedikt XVI på hans nittioandra födelsedag. Vi önskar honom en dag full av glädje över allt Gud givit honom i hans långa liv som betytt så mycket på så många områden och för så många, särskilt i en tid då den kristna, katolska traditionen och kulturen mött så många utmaningar, både i samhället och i Kyrkan.

Som påve valde han som valspråk ”Sanningens  medarbetare” (Cooperatores veritatis) vilket också karaktäriserat hela hans gärning ända till denna dag, då han aktivt bidrar med sin vishet och sin trohet till Kyrkans Herre.   

 Dagens jubilar har tjänat Kyrkan som präst, biskop, prefekt för Troskongregationen, och som aposteln Petri 265:e efterträdare och som påve, Kristi ställföreträdare under åren 2005 – 2013.

Han började sin prästutbildning julen 1945 i seminariet i Freising i Tyskland. I slutet av oktober 1950 vigdes han till diakon och den 29 juni 1951 vigdes han till präst av Michael kardinal von Faulhaber i Freisings domkyrka.

 Han var den yngste av Josefs och Marias Ratzingers fyra barn, alla födda i Övre Bayern. Joseph Alois Ratzinger föddes den 16 april 1927 i Marktl am Inn och döptes bara fyra timmar efter födelsen på Långfredagen. Födelsedagen är alltså också påven emeritus’ dopdag.

Påven emeritus Benedikt XVI, han leve! Glad Påsk och Herrens rika välsignelser önskar vi hjärtligt påven emeritus!

                                                                                                                             Katolsk Horisont

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024