Flera tusen i en marsch i Mexiko för familjernas och barnens sak

2
min read

Flera tusen i en marsch i Mexiko för familjernas och barnens sak

lör, 03/04/2023 - 11:54
Posted in:
0 comments

Morales sa att pro-familjen plattformarna ”är emot sådant som skadar barnen med pubertetsblockerare, könsförändringshormoner och amputationer av friska kroppsdelar som medför bestående skada för barnen.”

Tusentals har demonstrerat framför unionskongressen som är Mexikos federala justitiedepartement. Kravet är att lagstiftarna fastställer passlagar som skyddar mexikanska kvinnors och barns fulla rättigheter. (foto: National Front for the Family)

 

Marschen som ägde rum i Mexico City var ett initiativ av “Citizens’ Initiative and the National Front for the Family (FNF) platforms” (Medborgarnas öppna riksstöd för familjen, FNF, övers. anm.)

Ett uttalande av talespersonen för FNF, Rosa Mary Morales, sa under den imponerande demonstrationen att vissa grupper försöker ”påtvinga andra sina idéer och sätta skräck i lagstiftarna, folket och till och med media.”

“De vill inte förstå att Mexiko är en annan verklighet och att vi alla vill ha frid och lugn själva och för våra barn,” sa hon.

Morales sa att pro-familjen plattformarna ”är emot sådant som skadar barnen med pubertetsblockerare, könsförändringshormoner och amputationer av friska kroppsdelar som medför bestående skada för barnen.”

Deltagarna i marschen uttalade stöd för lagar liknande dem som lagts fram av kongressledamoten América Rangel i Mexiko Citys kongress och Mónica Rodriguez Della Vecchia i delstaten Puebla lagstiftande församling. Syftet med båda förslagen är att förbjuda och straffbelägga hormonella och kirurgiska behandlingar för könsförändringar av barn.

De uppmanade också den federala kongresskvinnan Maria Teresa Castell att lägga fram lagförslag med liknande innehåll på riksnivå. Deltagarna krävde också under marschen att föräldrarnas rätt att välja den skolgång för sina barn som passar dem ska ha ett värde och respekteras och att uttryck som ”gravida personer” inte ska användas.

Ruth Sánchez som är nationell samordnare för kvinnors initiativ betonade under marschen: ”Jag är kvinna och jag kräver å alla kvinnors vägnar i Mexiko att vår ställning som kvinnor respekteras. Vi kan inte strykas bort och reduceras till ett sådant enkelt begrepp som gravida personer. Ingen kan bli något de inte är. Man är kvinna från sin tillkomst i våra mammors moderliv.”

“Vi är kvinnor och vi inte bara menstruerar eller fungerar som fosterbärare, vi är också tänkande, vi arbetar, stödjer och bidrar på olika områden i samhället, vi är med våra familjer och det ger oss rätten att bli tagna på allvar och att allt det kostat oss under årtionden av kämpande ska respekteras,” sa hon,

Familjeförespråkarna opponerade sig också mot reformpaketet om ”substantivsjämlikhet” och ”genusjämbördighet” som landets kongress har haft som oavslutade frågor under flera år och som inkluderar förändringar i grundlagen som skulle öppna dörren för aborterna och genusideologin.

Förre senator Lisbeth Hernández krävde i ett anförande under demonstrationen att mexikanska lagstiftare ”respekterar och observerar internationella avtal och inte gör tillägg i eller ändrar vår grundlag, att de alltid stiftar lag i ett familjeperspektiv, och att de respekterar och främjar familjen som består av en man och en kvinna.”

”Mot bakgrund av den förhöjda våldsutveckling vårt land genomgår måste det framför all betonas att rätten till liv erkänns och befrämjas liksom våra barns emotionella stabilitet,” förmanade hon.

                                                                                                   Ana Paula Morales

Översatt för Katolsk Horisont i  mars 2023, Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024
Katolsk Horisont
10/04/2024