Filiae Reginae Scandinaviae

2
min read

Filiae Reginae Scandinaviae

lör, 10/26/2019 - 19:58
0 comments

Den bästa vägen till att lära känna och älska Jesus är genom Maria och med Maria. Katolsk Horisont publicerar en text av Bénédicte Cedergren om en nybildad grupp för unga katolska kvinnor, Filiae Reginae Scandinaviae (Skandinaviens Drottnings Döttrar), som vill, under den Heliga Jungfrus, Kristi Moders beskydd, fördjupa sin vänskap med Jesus och genom detta bli en välsignelse för Kyrkan i Norden och för alla människor.

                                                                                                                                         KH

                     Filiae Reginae Scandinaviae tillsammans med f. Joakim och br. Ludde

 

Är du ung kvinna, katolik och längtar efter en gemenskap med andra unga kvinnor? Då är Filiae Reginae Scandinaviae någonting för dig!

Vi är 5 unga kvinnor i åldrarna 18-29 som står bakom detta initiativ: Isabelle, Lovisa, Michelle, Agnes och jag. Vi valde namnet Filiae Reginae Scandinaviae – Nordens Drottnings Döttrar – då vi tillsammans, och med jungfru Maria som förebild, söker efter att förstå vad det innebär att vara kvinna i katolska kyrkan och vad Guds vilja är för oss. 

Som kvinnor är jungfrun Maria, Guds moder och himlens drottning, en av våra största förebilder. Hon visar oss hur man säger ja till Guds vilja, hur man tar emot Jesus i sitt liv, hur man låter sig vägledas av den Helige Anden under vår pilgrimsfärd här på jorden. Hon ger oss hopp, beskydd och tröst, hon finns alltid där för oss. Tillsammans med Maria får vi prisa och upphöja Guds majestät och härlighet. Vi vill lära oss tillsammans att efterlikna vår himmelska moder, att rikta allt vårt fokus på hennes son, och lära oss att älska honom som hon gör. Därför har vi skapat denna gemenskap, för att tillsammans lära oss att upptäcka Gud, hans kärlek, nåd och barmhärtighet tillsammans med den saliga jungfrun Maria.

I september hade vi ett första kickoff-läger i Göteborg där det kom tjejer från hela Sverige. Tillsammans lyssnade vi på olika föredrag om bland annat Guds skapelse av kvinnan, om devotionen till den smärtorika moderna och om kyskhet som dygd. Vi spenderade även en heldag i naturen där vi paddlade även kanot, grillade och vandrade runt stora Delsjön med bön och sång. Under kvällarna tog vi det lugnt, diskuterade, sjöng och bad tillsammans. Det finns en lite film på Youtube (Filiae Reginae Scandinaviae) om du vill se mer av helgen!

Vi planerar att ha nästa träff till vintern men ingenting är ännu bestämt förutom att vi troligtvis kommer att vara i Stockholm. Så håll utkik efter oss på sociala medier för mer information!

Gruppen riktar sig till alla unga kvinnor över 18 år som bär på en inre längtan efter att förstå vad det innebär att vara kvinna, som önskar förverkliga sig själva och bli de kvinnor som Gud kallar oss till att vara, och detta i ljuset av katolska kyrkans lära och tradition. Om du inte är katolik men nyfiken på katolska kyrkan och vilka vi så är du även självklart mer än välkommen!

Är du intresserad eller vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör? Tveka inte med att kontakta oss! Du hittar oss och våra kommande evenemang på Facebook (Filiae Reginae Scandinaviae) och Instagram (@filiaereginaescandinaviae), och det går även bra att nå oss via epost på filiaereginae@gmail.com.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

                                                                                                    Bénédicte Cedergren

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna