Evangelisation i det fria

1
min read

Evangelisation i det fria

tors, 05/09/2019 - 21:24
0 comments

Jönköping/Huskvarna, maj 2019. Efter Påsken firar hela den Katolska kyrkan en särskild tid, Påsktiden, som varar fram till Pingstdagen. Under dessa 50 dagar läser man ofta bibeltexter ur Apostlagärningarna. Det är texter som berättar att budskapet om Herren Jesus Kristus har spridit sig runtom i världen, och har nått fram till många platser, olika städer och folk och att många kom till tro.

Också den Neokatekumenala vandringen som finns i Huskvarna vill föra vidare budskapet om Herren. Vandringen vill skapa tillfällen för vittnesbörd och förkunnelse på allmänna platser, mitt i stadskärnor. I år sker detta i centrala Huskvarna, på Alf Henriksons plats vid Esplanaden. Under fem söndagar i rad efter Påsken, mitt på dagen kl.12.00, fylls torget med sång, personliga vittnesbörd och förkunnelse av evangeliet. Alla förbipasserande kan då stanna till för att lyssna, eller sätta sig ner en stund på bänkarna vid podiet.

Dessa torgsammankomster, i all sin enkelhet och glädje, är ett litet tecken på den Katolska kyrkans närvaro i den här stadsdelen i Huskvarna. 

Alla är varmt välkomna!

                                                                                               pater Arkadiusz Skodowski

franciskanpräst i den Neokatekumenala vandringen i Sankt Franciskus katolska församling i Jönköping/Huskvarna.

Evangelisation i det fria

 

Evangelisation i det fria

 

Evangelisation i det fria

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna