Westminster Cathedral tvingas avvisa människor på grund av ett aldrig tidigare skådat antal som deltar i påsktriduum

1
min read

Westminster Cathedral tvingas avvisa människor på grund av ett aldrig tidigare skådat antal som deltar i påsktriduum

ons, 04/03/2024 - 19:25
0 comments

Foto: Folkmassor vid ingången till Westminster Cathedral för långfredagsliturgin, London, England, 29 mars 2024. (Foto av Robert Stephenson-Padron.)

 

Personalen vid Westminster Cathedral var tvungen att avvisa människor som hoppades kunna delta i mässan på grund av att kyrkan blev helt fullsatt under påskhelgen.

Westminster Cathedral, som är moderkyrka för den katolska kyrkan i England och Wales och har en kapacitet på 3 000 personer, kunde inte släppa in fler människor till sin långfredagsliturgi den 29 mars.

"Denna påskmorgon är våra hjärtan fulla av hopp och glädje – det är också denna katedral", sa kardinal Vincent Nichols två dagar senare under påsksöndagsmässan.

Robert Stephenson-Padron var en av dem som avvisades på långfredagen av personalen i Westminster Cathedral.

"Det är som om alla håller på att bli katoliker", sa han till Catholic Herald. – Påsken 2024 är väldigt speciell. Det är första gången jag kan minnas sedan mitt dop 2006 där det verkar som om det finns en flod av nyomvända till den heliga katolska kyrkan. Så mycket att det verkar vara allmänt uppmärksammat."

Stephenson-Padron, 39, som var med och grundade Penrose Care för att bekämpa arbetskraftsexploatering inom vårdsektorn, tilldelades en OBE av kung Charles III i februari 2023.

"Friedrich Nietzsche är död. Kung Kristus den Korsfäste och Hans heliga Katolska Kyrka lever och frodas!" Stephenson-Padron twittrade i ett meddelande på X, tillsammans med ett foto av folkmassor som (förgäves) försökte få tillgång till Westminster Cathedral, vilket blev viralt på den sociala medieplattformen.

Efter att inte ha fått tillgång till långfredagsliturgin i Westminster Cathedral gick han nästan två mil till den historiska katolska kyrkan St James i Spanish Place, medan han lyssnade på gudstjänsten elektroniskt på vägen. När han anlände till Jakobskyrkan upptäckte han att den också var fullsatt – även om han fick lov att hitta en plats stående bland folkmassorna längst bak.

Dagen därpå anlände han tillbaka till katedralen en timme tidigare för påskvakans mässa och lyckades få en plats. Han bekräftade att gudstjänsten också blev fullsatt.

"I min brittiska katolska mansgrupp [WhatsApp] verkade det som om det var likadant överallt", berättade han för Catholic Herald.

Liknande ökningar i antalet närvarande, långt utöver den typ av närvaronivåer som vanligtvis förväntas, inträffade i andra församlingar över hela världen, bland annat New York City och på landsbygden i North Carolina.

I sin påskpredikan påminde kardinal Nichols den fullsatta församlingen om att katedralen inte bara var full av människor utan också fylld "med sin skönhet, sin musik, prakten i detta mässfirande och sitt fina påskljus som representerar den uppståndne Herren, vars uppståndelse från de döda vi firar".

Thomas Colsy

Till svenska, april 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.catholicherald.co.uk

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
25/04/2024
Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024