Tidigare protestantisk pastor konverterar till den katolska tron av kärlek till Jesus i eukaristin

1
min read

Tidigare protestantisk pastor konverterar till den katolska tron av kärlek till Jesus i eukaristin

tis, 04/27/2021 - 22:03
Posted in:
0 comments

Eduardo Faria var en protestantisk pastor som efter att ha känt Kristus i eukaristin lämnade allt bakom sig och konverterade till katolicismen, det enda stället där han hävdar att han kan möta Jesus i sakramentet.

Den 28 mars, under palmsöndagsmässan i Metropolitan-katedralen i Santo Antônio (Brasilien), berättade Faria om sin tro inför ärkebiskopen i Juiz de Fora, Mons Gil Antônio Moreira.

Under firandet berättade Faria om sitt vittnesbörd. Han sa att han i 20 år var en del av en kyrka som fokuserade på socialt arbete och evangelisering, men inte var i gemenskap med den katolska kyrkan.

Faria angav att han var pastor i denna protestantiska kyrka i tio år, där han utvecklade sin pastorala tjänst av hela sitt hjärta. ”Jag blev förvånad över sanningen, godheten och skönheten i kyrkan som vår Herre Jesus Kristus grundade”.

Hans omvändningsprocess startade när han började studerade heliga skrifterna, kyrkans historia och de apostoliska fäderna. Då upptäckte han "att den katolska kyrkan idag är exakt den katolska kyrkan" som Kristus grundade.

Faria antydde att skönheten i helgons gemenskap, devotionen till Jungfru Maria och den heliga eukaristin lockade honom, så han bestämde sig för att prata med en respekterad protestantisk teolog för att berätta för honom att han skulle anamma katolicismen.

”Han sa till mig: ”Eduardo, gör inte detta, det är inte nödvändigt, det här är antiekumeniskt, stanna kvar som pastor i din kommunitet, men med mer öppenhet för den katolska kyrkan. Varför behöver du vara katolik? ”.

Faria berättade att denna fråga var återkommande i hans sinne och hjärta och han frågade sig ”Hur kan jag efter att ha upptäckt allt jag har upptäckt, inte bli katolik? Hur kan jag inte ta del av den eukaristiska Kristus, som kommer för att möta mig och som ger sig själv för mig?”.

"Jag är katolik av olika skäl, men jag konverterade för att det är bara här jag möter Kristus i eukaristin," betonade han.

Faria berättade att hans omvändelse inte var ett enkelt beslut och han visste att han skulle förlora många saker, men han kom ihåg liknelsen om den dolda skatten, där en man hittade en skatt gömd i ett fält, sålde allt han hade och köpte det fältet.

”Det gjorde ingenting att förlora allt då de inte kunde jämföras med den skatt jag hittade: katolska trons godhet, skönhet och sanning” avslutade han.

Översatt till svenska för Katolsk Horisont, april 2021, Fiorella B.

 

Inlägget kommer från sidan www.aciprensa.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
20/04/2024
Katolsk Horisont
10/04/2024