Stockholms katolska stift: Tack för alla gåvor till fasteinsamlingen och insamlingen till Ukraina!

1
min read

Stockholms katolska stift: Tack för alla gåvor till fasteinsamlingen och insamlingen till Ukraina!

ons, 06/08/2022 - 15:09
0 comments

Caritas Sverige vill tacka alla givare som har stöttat nödlidande genom att så generöst bidra till 2022 års fasteinsamling och insamlingen till Ukraina!

Insamlingarna har gett följande resultat:

— Det är fantastiska siffror, i synnerhet som insamlingarna kom direkt efter pandemin, som långt ifrån alla har återhämtat sig från. Det är en solidaritetsyttring och en givmildhet som visar på otrolig kärlek till våra medmänniskor i nöd, säger George Joseph, generalsekreterare för Caritas Sverige.

Caritas Foto: Caritas Phillippines

Foto: Caritas Phillippines

 

Det hör inte till vanligheterna att Caritas Sverige har två stora insamlingar som pågår parallellt. Men så har det varit under den gångna våren.  

En vecka innan fasteinsamlingen till den tyfondrabbade befolkningen i Filippinerna drog i gång överraskades världen av Rysslands plötsliga anfall på grannlandet Ukraina. Caritas Sverige startade omedelbart en insamling till stöd för våra systernätverk i Ukraina. I dag, tre månade senare, står det klart att det var rätt beslut. Caritas i Ukraina har nu i tre månader stått i frontlinjen när det gäller att hjälpa dem som drabbas av kriget.

Många har bidragit och bidrar till Caritas insatser och hjälpen kommer att behövas under lång tid framöver. Det är tack vare givarnas generositet som Caritasnätverket är väl förberett på att hjälpa människorna i Ukraina att så småningom resa sig från ruinerna och återuppbygga sitt land.

Caritas Foto Caritas Spes/Ukraina

Foto: Caritas Spes/Ukraina

 

Insamlingen till Ukraina fortsätter och gåvor är välkomna via:

  • SWISH 900 4789
  • Bankgiroinbetalning 900-4789
  • Gåvoknappen på caritas.se

Inlägget kommer från sidan www.katolskakyrkan.se

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna