S:t Josefs bortglömda roll i Fatimas ”solmirakel”

1
min read

S:t Josefs bortglömda roll i Fatimas ”solmirakel”

lör, 10/17/2020 - 18:23
Posted in:
0 comments

Sr Lucia, S:t Francisco Marto, S:ta Jacinta Marto

 

Katolikerna måste åter lära sig vad S:t Josef har för betydelse i Fatimauppenbarelsen.

 

13 oktober 2017 blir hundraårsminnet av Solmiraklet och den avslutande uppenbarelsen av Vår Fru av Fatima. Trots att det är väsentligt för att förstå den historiska tid vi nu lever i är detaljerna i dessa anmärkningsvärda händelser alldeles för lite kända och katoliker inte undantagna. I den här artikeln vill vi uppmärksamma S:t Josefs roll i händelseförloppet. Den har tyvärr framhållits för lite.

Efter solmiraklet och höjdpunkten i Vår Frus avslutande uppenbarelse visade sig S:t Josef också för de tre unga siarna. Fader John de Marchi beskrivet det på följande sätt i boken The True Story of Fatima:

Till vänster om solen visade sig S:t Josef med barnet Jesus på vänster arm. S:t Josef trädde fram ur de ljusa molnen med så mycket som bröstkorgen så att han kunde lyfta höger hand och med Barnet Jesus göra korstecknet tre gånger över världen.

När S:t Josef gjorde detta stod Vår Fru i sin strålkrans till höger om solen iklädd Vår Frus av Rosenkransen blå och vita dräkt. Under tiden var Francisco och Jacinta liksom genomdränkta av solens underbara färger och tecken. Lucia fick själv se upp på Vår Herre som i den gudomlige Återlösarens röda färger välsignade världen, så som Vår Fru förutsagt. Man kunde se Honom från bröstet uppåt som S:t Josef.

Bredvid Honom stod Vår Fru som nu var klädd i de färger Vår Fru av Smärtorna har, men utan svärdet. Till slut visade sig den Saliga Jungfrun igen för Lucia i allt sitt flyktiga, starka ljus och iklädd Berget Karmels enkla bruna dräkt.

 

Not. Artikeln från 1917 går omsorgsfull igenom flera påvars undervisning om S:t Josef. Denna översättning är avsevärt förkortad men tar upp detaljerna i vad de tre barnen fick se.

 

Översättning för Katolsk Horisont, oktober 2020; Göran Fäldt

Inlägget kommer från sidan www.lifesitenews.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/02/2024