S:t Josef i Fatima

1
min read

S:t Josef i Fatima

tors, 02/13/2020 - 11:57
Posted in:
0 comments

                       Vår Fru av Fatima vallfartskyrka i Cova da Iria, Fatima, Portugal

 

Avelino de Almedia som var journalist på den regeringsvänliga och antiklerikala tidningen O Seculo stod mitt i folkmassan. Han hade rest från Lissabon för att avslöja den katolska bluffen och var säker på att få ett unikt material till sin tidning. Det var inte något misstag. Hans reportage är ensamt i sitt slag men inte så som han tänkt sig.

Avelino de Almedia (1873-1932)
Avelino de Almedia (1873-1932)

 

Han bekräftade miraklet och publicerade en lång artikel om det:

         Folk av alla yrkeskategorier och samhällsklasser såg miraklet. Det var män och kvinnor, unga och gamla, lärda och olärda, adel och bönder, rika och fattiga, troende och ateister, de som var nära visionärerna och de som befanns sig på några mils avstånd.

         Just när folkmassan svängde över mellan hänförelse och skräck fick barnen se en ny syn. Lucia berättade med dessa ord: ”Vi såg S:t Josef med Barnet Jesus och Vår Fru, som var klädd i vitt med en blå mantel bredvid solen. S:t Josef och Barnet Jesus tycktes välsigna världen ty de gjorde korstecknet med handen.

När denna vision försvann lite senare, såg jag Vår Herre och Vår Fru. Jag tyckte det såg ut som Vår Fru av Smärtorna. Vår Herre tycktes välsigna världen på samma sätt som S:t Josef gjort.

Den synen försvann också och jag såg Vår Fru en gång till, och då såg hon ut som Vår Fru av Karmel.” (Lucia, Fatima, sid 172).

Utdrag ur boken Fatima Mysteries, Mary’s Message to the Modern World, Ignatius Press och Rosikon Press, av Grzegorz Górny och Janusz Rosikon, 2017. Övers. G. Fäldt. Not: Alla tre barnen såg Maria men bara Lucia hörde. Det var bara till Lucia som Maria talade.  Fyra påvar har vallfärdat till Vår Fru av Fatima i Portugal.

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
11/03/2023