Sammanvuxna tvillingar föddes, döptes och konfirmerades innan de dog

2
min read

Sammanvuxna tvillingar föddes, döptes och konfirmerades innan de dog

ons, 05/24/2023 - 21:18
Posted in:
0 comments

Makarna LeBlanc mötte sina barn den 16 maj då tvillingarna  var i 32:a veckan.  Rachel Clare och Maria Therese hade hjärtat gemensamt och andra viktiga organ.

Nicole och Austin LeBlanc är ett katolskt par i staten Michigan USA. De har fått ta emot sina små barn och skall lägga dem till vila. (Foto, med medgivande av Nicole och Austin LeBlanc)

 

Historien om det katolska paret Nicole och Austin LeBlanc från staten Michigan i USA har berört många djupt. CNA kunde först publicera ett rörande vittnesbörd den 27 april sedan paret talat med EWTN News Nightly om resan i livet sedan de fått veta att de väntade sammanvuxna tvillingar.

Rachel Clare och Maria Therese hade ett hjärta gemensamt och andra viktiga organ. Läkarna insåg omedelbart att graviditeten innebar stora risker och föreslog att avbryta den. Nicole kunde då säga att hon visste med sig att hon bar inom sig två särskilda små flickor. Rachel Clare and Maria Therese LeBlanc föddes levande och döptes och konfirmerades innan de slutade andas. Från början planerades kejsarsnitt i början av juni men läkarna beslöt ändra tiden för operationen eftersom barnen växte långsammare och hjärtverksamheten började avta.

Makarna LeBlanc mötte sina barn den 16 maj då de var i 32:a veckan. Rachel Clare och Maria Therese levde när de föddes och blev omedelbart döpta och konfirmerade.

Nicole skrev på Instagram: “De levde ungefär en timme innan de slutade andas. Mina flickor blev omfamnade i kärlek till de sista ögonblicken och det enda de kunde veta var att hela deras liv var kärleken från Austin och mig.”

“Guds vävde dem så vackert i mitt sköte och det har varit ett så fullkomligt hedersuppdrag och ett privilegium att få bära dem så länge jag kunde. Deras liv har berört så många och stödet från min familj har varit helt ofattbart,” fortsatte hon.

När den unga modern fick veta hur det låg till hennes barns hälsa, vände hon sig till sociala media för att dela nyheten med andra. Hon bestämde sig för att dela historien med andra som ett exempel på kärlek och hopp. Paret berättade att det var en prövning för tron men så länge allt varade, bad de rosenkransen tillsammans varje dag och kände det andliga stödet.

“Vi sitter tillsammans varje kväll och ber rosenkransen. Vi tror inte det finns något större… att bara veta att Gud har en plan för allting och att det alltid finns en mening med allt som händer,” sa Austin i intervjun med EWTN News Nightly.

Många helgon och heliga i Bibeln har också styrkt parets tro och gett dem inspirationen att välja namnen för sina tvillingar.

“Vi ville båda att våra små skulle vara gåvor till vår Saliga Moder så det blev Maria, som är latin för Mary,” förklarade Nicole. ”Och vi har alltid haft ett särskilt förhållande till Gamla testamentet och Rakels historia, så då blev det Maria Therese och Rachel Clare.”

Under hela graviditeten fick Nicole ständiga förböner och  stöd både från katoliker och icke-katoliker.

I en tweet på Instagram har Nicole skrivit att hennes små flickor ”nu får njuta av det saliga åskådandet i all dess  strålglans.”

Francesca Pollio Fenton

Översättning för Katolsk Horisont, maj 2023, Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024
Katolsk Horisont
10/04/2024