Prästreträtten i Omberg 2019

1
min read

Prästreträtten i Omberg 2019

fre, 01/11/2019 - 19:32
0 comments

Från 7 till 11 januari 2019 deltog över 20 präster - både stifts- och ordenspräster - tillsammans med biskopen av Stockholms katolska stift, kardinal Anders Arborelius OCD, på den årliga prästreträtten i Heliga Hjärtas kloster vid Omberg.

Reträtten leddes av f. Dominik Chmielewski. Varje dag under föredragen och homilierna talade f. Dominik om den andliga striden som pågår i människans själ, i synnerhet i prästernas hjärta. I detta krig mellan synd och nåd, mörkrets och ljusets krafter, det goda och onda, är prästen inte ensam. Han har särskilt hjälp i rosenkransen där han möter Maria, "full av nåd", full av Helige Ande, hon som är det Nya Testamentets förbundsark. Prästadömet "andas" med rosenkransen för varje del av denna bön inrymmer mysteriet den Helige Andes utgjutande. Genom att be till Maria, och med henne, kan han få den Helige Ande; det är bara så en präst kan bygga sitt personliga förhållande till Jesus Kristus, fullfölja sitt uppdrag att förkunna Guds Ord, bota de sjuka, och visa bort demonerna.

F. Dominik Chmielewski är Salesian från Polen. Innan han svarade på kallelsen att bli präst var han en av Polens bästa karatemästare. Nu är han mer en "Jungfru Marias stridsman" och arbetar som universitetskaplan, predikar reträtter och skriver böcker om det andliga livet. En av hans böcker, "Rosary - Rescue for the World" (Rosenkransen är världens räddning), finns på engelska. För 3 år sedan predikade han en reträtt för polska missionen i Stockholm.

                                                                                    Pater Wladek Mezyk OFMConv

 

Prästreträtten i Omberg 2019

 

Prästreträtten i Omberg 2019

 

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna