Marsch i Ecuador är en protest mot aborterna och mot samkönade äktenskap

1
min read

Marsch i Ecuador är en protest mot aborterna och mot samkönade äktenskap

tors, 06/27/2019 - 19:19
Posted in:
0 comments

Demonstranterna begärde ogiltigförklaring av konstitutionsdomstolens (Constitutional Court) utslag som krävt omdefiniering av äktenskapet.

Marsch för Livet och Familjen i Ecuador den 22 juni 2019 (ACI Prensa/CNA)

 

Flera tusentals människor gick ut på gatan i Guayaquil i Ecuador den 22 juni för att visa stödet för livet, äktenskapet, samvetsfriheten och föräldrarätten. Ansvariga för marschen har antagit att fler än 100 000 anslutit sig på gatorna under temat ”Respekt för grundlagen, familjen och livet.”

Demonstranterna krävde en ogiltigförklaring av utslaget från konstitutionsdomstolen som öppnar upp för en omdefiniering av äktenskapet. De har också gett tydligt uttryck för sitt motstånd mot ett försök att legalisera aborterna, medicinsk marijuana och könskorrigerande kirurgi på minderåriga utan att efterfråga samtycke från föräldrarna. Marschen organiserades av flera grupper som försvarar familjen och livet, däribland Guayaquil Familjernas nätverk, Jag uppfostrar mina barn, Ecuador för familjen, Ecuadors Ungas folkfront, Tafsa inte på mina barn, Advokater för Livet, och Nationella familjefronten.

Ansvariga för marschen har begärt ett ogiltigförklarande av ett nyligen kungjort uttalande från Konstitutionsdomstolen som banar vägen för en omdefiniering av familjen och kränker Artikel 67 i grundlagen som säger, ”Äktenskapet är en förening mellan en man och en kvinna, grundat på parternas fria samtycke och med lika rättigheter, förpliktelser och rättskapacitet”.

”Den högsta myndigheten, det vill säga Ecuadors folk, försvarar dess rättigheter och kamp och kan därför inte stifta lagar som angriper livet, familjens hälsa och säkerhet, och angriper barnen som är de mest sårbara av alla människor,” har de sagt.

De har också varnat för att Ecuadors Nationalförsamling driver en diskussion om vad som skulle kunna göras för att legalisera aborter i fall av incest, våldtäkt eller missbildningar hos fostret. Aborter är för närvarande bara lagliga i landet i de fall en mentalt otillräckligt utrustad kvinna våldtagits, eller om moderns eget liv är i överhängande fara.

Utöver detta har ledarna för marschen uttalat sig mot ett förslag att legalisera odlande och användande av medicinsk marijuana med argumentet att det ”utsätter barn och ungdomar för en uttalad risk att bli drogberoende i en stat som inte kunnat få kontroll över användandet av andra drogpreparat.”

Andra förslag de ansvariga har invändningar mot är kirurgiska ingrepp för könskorrigering på minderåriga utan föräldrars samtycke, samkönades rätt till adoption och krav på läkare att på begäran utföra abort. Ansvariga för marschen har sagt att de samlar namnunderskrifter ”för att fortsätta striden till dess ogiltigförklaring av dessa lagar fastställs genom folkomröstning. Marscherna kommer att fortsätta under kommande dagar i andra städer.”

En marsch kommer att organiseras i Ecuadors huvudstad Quito den 29 juni.

                                                                                Catholic News Agency 25 juni, 2019

               

Översättning för Katolsk Horisont, juni 2019, Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.catholicherald.co.uk

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024