Kvinnor från hela världen ber rosenkransbön den 8 december: ”Vi är döttrar till den mest Heliga Jungfrun”

2
min read

Kvinnor från hela världen ber rosenkransbön den 8 december: ”Vi är döttrar till den mest Heliga Jungfrun”

tors, 11/24/2022 - 09:00
0 comments

Ett annat syfte med denna rosenkransbön är att söka frid som endast Gud kan ge samt en stark övertygelse om alla människors lika värde.

Bogota, Colombia - Initiativet till att kvinnor ber rosenkransbön offentligt startade först i Colombia och spred sig sedan runt om i världen genom Instagram.

Den första Worldwide Women’s Rosary, rosenkransbönen  kommer att bes den 8 december, runt om i världen för att ära den Saliga Jungfru Maria på Marie Obefläckade Avlelses Högtid, Maria Imaculata.

Syftet är att offentligt förena kvinnor runtom i världen för att beskydda kyrkor som ofta vandaliseras av abortförespråkare i Latinamerika men också att beskydda liv, moderskap och familj. Rörelsens förespråkare har sagt: ”Vi är den saliga Jungfru Marias döttrar och vi vill följa hennes exempel.”

Ett annat syfte med denna rosenkransbön är att söka frid som endast Gud kan ge samt en stark övertygelse om alla människors lika värde.

Rörelsens förespråkare menar att kallelsen till att vara kvinna är oberoende av ålder, bildning, hälsa eller något annat utan beror på en övertygelse om att Gud skapade och valde just var och en av oss för att anförtro var och en av oss ett speciellt uppdrag.

”Vi är kallade till att vara förespråkare för vår Saliga Jungfru Maria” i varje ord, handling, på varje plats där vi kan påverka, säger grundarna.

Vi tror på bönens makt att förändra världen och speciellt på rosenkransbönens makt som Vår Fru har begärt för att bekämpa det onda i världen och i våra länder.” lade de till.

Förespråkarna bjuder in kvinnor från hela planeten till att ansluta sig till denna insats att be rosenkransbönen offentligt. ”Moder, här är dina döttrar,” säger de.

Kvinnor från över 25 länder har redan bekräftat sitt deltagande: kvinnor från Argentina, Australien, Bolivia, Brazil, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Spanien, USA, Förenade Arabemiraten, Guatemala, Honduras, Italien, México, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Dominikanska Republiken, Uganda, Uruguay och Venezuela.

“Det var Jungfrun som ville sprida detta initiativ över hela världen,” sa Juliana Illario koordinator för Argentina.

“Jag kände mig direkt som en del av detta,” hon relaterade till ett samtal med ACI Prensa, som är CNAs spanskspråkiga systernyhetsbyrå.

“Kvinnor från olika delar av Argentina tar kontakt med mig och ansluter sig.”

“Vi tror att det beror på Guds Moder och att vi hennes döttrar lyssnar på henne,” sa Illario.

Argentinas samordnare noterade att kvinnorna som befrämjar den världsvida rosenkransbönen är kvinnor med olika karisma och att de har Maria som förebild både som kvinna och som moder.

Slutligen, hoppades hon “att dagen fylls med kvinnornas gemensamma rosenkransbön” för att ”ingen som är vägledd av Maria går förlorad.”

En av förespråkarna från Chile, Fanny Tagle Arrizaga, erkände att initiativet överraskade dem från början för att rörelsen växer dag för dag. Det mest häpnadsväckande är samstämmigheten mellan olika karismer och länder.

“Vår Moders kärlek får oss att inse att det inte finns några skillnader mellan hennes döttrar,” sa hon.

“Vi är glada för att lekmän tar ansvar för att samverka med Vår Herres sanning. Vi följer ihärdigt allt vad Vår Moder begär, särskilt att be den heliga rosenkransbönen som ger så  mycket nåd, ” lade hon till.

För mer information besök Instagram page: https://www.instagram.com/rosario_mundial_de_mujeres/

 

Översättning i november 2022, Nina Azdajic

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
26/11/2023
Katolsk Horisont
22/11/2023
Katolsk Horisont
16/10/2023
Katolsk Horisont
4/10/2023