Kardinal Burke förespråkar 9 månaders novena för att be för kyrkan mitt i "syndens krafter"

2
min read

Kardinal Burke förespråkar 9 månaders novena för att be för kyrkan mitt i "syndens krafter"

tors, 02/29/2024 - 20:00
0 comments

Kardinal Burke påminde om den helige Juan Diego, för vilken Kristi mor uppenbarade sig under namnet Vår Fru av Guadalupe i dagens Mexiko år 1531, och uppmanade katoliker att be om förbön från Vår Fru av Guadalupe för "moderlig omsorg och beskydd".

Kardinal Raymond Burke vid sin helgedom i La Crosse, Wisconsin. (foto: Courtesy photo / Our Lady of Guadalupe Shrine)

 

Kardinal Raymond Burke inbjöd denna vecka katoliker att delta i bönen; en nio månader lång novena,  som börjar den 12 mars och kulminerar på festdagen Vår Fru av Guadalupe den 12 december, för att be om Marias förbön.

Den amerikanske kardinalen, som grundade Vår Fru av Guadalupes helgedom i Wisconsin, tillkännagav böneinitiativet i ett videotal som publicerades under helgen.

"Vår Herre har inte kallat oss att frukta. Oavsett vår tids mörker är troende män och kvinnor inte utan Kristi sanning och kärlek, inte heller hans mors trogna omsorg", skrev kardinal Burke i ett följebrev på Guadalupehelgedomens hemsida.

"Syndens mörker verkar så stort. Men Vår Herre har inte kallat oss att frukta! Ondskan kan inte komma i närheten av kraften i Guds nåd. Synden kan inte hindra vår Herres helande barmhärtighet från att nå dem som omvänder sig och söker den. Och ingenting kan minska Vår Frus omsorg och beskydd för oss, som är lika stark idag som den var för 500 år sedan."

En novena, en traditionell katolsk praxis som vanligtvis består av en nio dagar lång serie av böner, kan också vara mycket längre. De som anmäler sig till kardinal Burkes novena kommer via e-post att få korta videoreflektioner från kardinalen varje månad utöver regelbundna skriftliga reflektioner och böner.

Kardinal Burke påminde om den helige Juan Diego, för vilken Kristi mor uppenbarade sig under namnet Vår Fru av Guadalupe i dagens Mexiko år 1531, och uppmanade "alla katoliker, särskilt de i Amerika" att be om förbön från Vår Fru av Guadalupe för "moderlig omsorg och beskydd".

Världen brottas med svält och sjukdomar, och kriget i det heliga landet hotar att förvandla den vackra och plågade regionen till kaos. En giftig förvirring inifrån kyrkan fräter också sönder tron hos kristna världen över", skrev kardinal Burke.

Och då såg vi också syndens makter dra sig tillbaka inför Vår Frus närvaro. Genom S:t Juan Diegos ödmjuka och modiga samarbete med nåden, gjorde Vår Fru anspråk på den.

Nya Världen för Kristus, och drog nästan 9 miljoner nya själar in i Kyrkan vid tiden för       S:t Juan Diegos död år 548. Det är samma moderliga omsorg och beskydd som vi söker i dag – en omsorg och ett skydd som hon kommer att ge oss, om vi uppriktigt ber om det."

Kardinal Burke, som är född i Wisconsin, var tidigare herde för stiftet La Crosse och ärkestiftet St. Louis innan han år 2008 utsågs till chef för kyrkans högsta domstol, den apostoliska signaturen, fram till år 2014.

Jonah McKeown

Till svenska, februari 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
25/04/2024
Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024