Kamalas abortextremism

6
min read

Kamalas abortextremism

ons, 08/07/2024 - 22:00
Posted in:
0 comments

Kamala Harris är en abortextremist. Hennes ord och handlingar under sin karriär – som Kaliforniens justitieminister, som USA:s senator och som vicepresident – lämnar inget tvivel om detta faktum. Från att ha riktat in sig på pro-life-journalister och tvingat graviditetskliniker att annonsera om abort under hennes tid i A.G., till att rösta för att åsidosätta statliga pro-life-lagar under hennes tid i senaten. Sedan hon blev den presumtiva demokratiska presidentkandidaten har Harris sått förvirring om sin politiska vision genom att vända på många av sina egna offentligt uttalade ståndpunkter. Men en sak är konstant: Abort är hennes högsta prioritet.

Du har säkert lagt märke till att Harris hyllar abort. I mars i år besökte hon en av Planned Parenthoods abortkliniker. New York Times utlyste en "historisk premiär" och CNN rapporterade att det var "första gången en sittande amerikansk president eller vicepresident hade besökt en abortleverantör". Harris besök ägde rum i Minnesota, den första delstaten att anta abortvänlig lagstiftning efter Dobbs. Den lagstiftningen förklarade abort som en grundläggande rättighet och legaliserade den under alla nio månaderna av graviditeten.

(Dobbs mot Jackson Women's Health Organization (engelskaDobbs v. Jackson Women's Health Organization) är ett rättsfall från Högsta domstolen i USA, i vilket domstolen meddelade sin dom den 24 juni 2022. Domen innebar i korthet att den amerikanska konstitutionen inte inbegriper en rätt till abort, att domstolens tidigare domar i Roe mot Wade respektive i Planned Parenthood mot Casey upphävs samt att befogenheten att reglera abort återgår till delstaterna. Övers. tillägg)

Ett andra lagförslag tog bort praktiskt taget allt hälso- och säkerhetsskydd för kvinnor, tog bort en 24-timmars väntetid, tillät skattebetalarnas finansiering av aborter och upphävde statens skydd för barn som fötts levande efter misslyckade aborter. Guvernören som undertecknade dessa två lagförslag är Tim Walz, som Harris igår tillkännagav som sin vicepresidentkandidat. Hennes val – att besöka en Planned Parenthood i Minnesota, en delstat som tävlar om att ha den mest tillåtande abortregimen i landet, och att välja Minnesotas radikalt abortvänliga guvernör som sin vicepresidentkandidat – är ett resultat av hennes prioriteringar.

Harris besök på Planned Parenthood ägde rum under hennes nationella turné "Fight for Reproductive Freedoms". Denna turné – som var tänkt att göra abort till mittpunkten i vad som då skulle bli en Biden-Harris-kampanj – följde på hennes "Fight for Our Freedoms College Tour" hösten 2023. Den turnén, som Vita huset förklarade, var avsedd att motivera studenter att "kämpa för reproduktiv frihet", bland andra progressiva önskemål.

Abortresorna är inte bara symboliska. De är ett uttryck för Harris extremism. Under sin misslyckade presidentkampanj 2019 förklarade Harris för en MSNBC-publik den process genom vilken hon skulle föregripa statliga pro-life-lagar: Under en Harris-administration skulle alla statliga pro-life-lagar "behöva komma till mitt justitiedepartement för granskning och godkännande" innan de kunde träda i kraft. Ni kan föreställa er hur många sådana lagar som skulle ha fått "godkännande".

Sedan Dobbs mot Jackson har Biden-Harris-administrationen (som Vita huset nu kallar den) främjat abort och blandat sig i delstatens pro-life-lagar, som Harris lovade. Metoderna är olika. Som mina kollegor vid Ethics and Public Policy Center har dokumenterat har Biden-Harris-administrationen förvandlat Title X till ett mandat för abortrådgivning, förvandlat skattepengar till abortfonder, förvandlat akutmottagningar och VA-sjukhus till abortkliniker, förvandlat United States Postal Service till en leveranstjänst för abortpiller och gjort skydd för gravida arbetare till ett abortmandat.

Harris har upprepade gånger vägrat att erbjuda ens hypotetiskt stöd till något skydd för de ofödda, eller ens de nyfödda. Som senator röstade hon emot "Pain-Capable Unborn Child Protection Act", som skulle ha gett skydd för ofödda barn i vecka 20. Hon röstade emot "Born-Alive Abortion Survivors Protection Act", som skulle ha krävt att medicinsk personal skulle ge vård till barn som överlever abortprocedurer. I brist på detta skydd kan sådana barn överges, försummas och "tillåtas" att dö.

Harris var en av senatens ursprungliga medsponsorer till "Women's Health Protection Act of 2019", som skulle ha "påtvingat abort på begäran i hela landet i alla stadier av graviditeten", med USA:s katolska biskopskonferenss ord – och åsidosatt statliga pro-life-lagar, inklusive sådana blygsamma åtgärder som krav på informerat samtycke, föräldrars anmälan och väntetider. När Harris ledde senatens omröstning 2022 om detta lagförslag beklagade hon offentligt att lagförslaget inte gick igenom. Året därpå, i en intervju med ABC News, uppmanade hon kongressen att svara på Dobbs beslut genom att anta en abortvänlig lagstiftning och lovade att Biden skulle underteckna den.

Harris vill tvinga alla amerikanska skattebetalare att betala för abort. Som senator krävde hon att Hyde-tillägget skulle upphävas, den tvåparti-tillägg som har varit knuten till HHS-anslagen sedan 1976 för att förhindra att skattebetalarnas pengar finansierar aborter genom Medicaid. Samhällsvetaren Michael New, som studerar lagstiftningens inverkan på aborttalen, uppskattar att Hyde-tillägget har räddat 2,5 miljoner ofödda barn. Harris röstade också emot lagen "No Taxpayer Funding for Abortion", som skulle ha utvidgat Hydes skydd till att omfatta hela den federala regeringen.

Harris vill tvinga pro-life-anhängare att kränka våra samveten. I senaten stödde hon lagstiftning som hotade religionsfriheten, särskilt i samband med abort. Hon introducerade och var huvudsponsor för den perverst namngivna "Do No Harm Act", ett lagförslag som skulle begränsa Religious Freedom Restoration Act så att det undanhåller religionsfrihetsskydd mot abortmandat. Hon var en av de ursprungliga initiativtagarna till den liknande orwellska "Equality Act", som skulle ha påtvingat nationen en radikal genusideologi och som innehöll bestämmelser som, som USCCB varnade, kunde ha tvingat "skattebetalare att finansiera aborter" och tvingat "läkare och sjukhus att utföra aborter även om det är mot deras samvete eller övertygelser".

Att Harris har en antikatolsk ådra är knappast någon hemlighet. År 2018 trodde hon att medlemskap i Knights of Columbus, en respekterad katolsk broderorganisation, på något sätt var relevant för bekräftelsen av tre juridiska kandidater: Brian Buescher, Paul Matey och Peter Phipps. Hon frågade ut varje man om olika pro-life-uttalanden och åtaganden från ledaren för riddarna, och fördömdes av sin demokratiska kollega i representanthuset, Tulsi Gabbard, för att ha "underblåst religiöst bigotteri". Harris frågade också ut den nominerade domaren Daniel Collins om ett amicus-utlåtande som han hade skrivit på uppdrag av Ethics and Public Policy Center, min organisation, till stöd för Little Sisters of the Poor och Hobby Lobby i HHS-mandatprocessen.

Som statsåklagare i Kalifornien hade Harris lämnat in sitt eget amicus-utlåtande (amicus= vän, kompis, kamrat. Övers. anm) till Högsta domstolen mot Hobby Lobby, på uppdrag av Kalifornien och tretton andra delstater. Det som stod på spel för den gröna familjen, ägarna till Hobby Lobby, var inte tillhandahållandet av preventivmedel som sådant, utan tillhandahållandet av fyra HHS-obligatoriska läkemedel och apparater som bar FDA-etiketter som varnade för att de kunde orsaka tidiga aborter. Harris skrev till domstolen och förespråkade att de gröna skulle nekas skydd mot detta orättvisa mandat för de grönas religionsfrihet.

Harris har försökt tvinga pro-life-graviditetskliniker att annonsera om abort. Som A.G. var hon en av initiativtagarna till Kaliforniens Reproductive FACT Act, och hon firade att guvernören undertecknade den som lag. Pro-life graviditetscenter stämde Harris på grund av lagens krav på att de skulle sprida meddelanden om offentligt finansierade aborttjänster. Efter att hon gick till senaten 2016 fortsatte de sin rättsprocess mot hennes efterträdare, Xavier Becerra, och vann slutligen i Högsta domstolen på grund av yttrandefriheten i det första tillägget.

Harris har också riktat in sig på pro-life-aktivister. Agenter från Harris Attorney General's Office gjorde en razzia i David Daleidens lägenhet och beslagtog hundratals timmar av osläppta hemliga videor där Planned Parenthood-tjänstemän uttryckligen erkänner att de sålt kroppsdelar till spädbarn. Daleiden anklagades därefter för femton grova brott, vilket ledde till att Planned Parenthood stämde honom i en civil domstol. Dessa rättsfall fortsätter, åtta år efter den första razzian. Samtidigt har Daleiden stämt Harris för att ha samarbetat med Planned Parenthood för att kränka hans rättigheter enligt det första tillägget till konstitutionen. Min EPPC-kollega Alexandra DeSanctis har dokumenterat Big Abortions krig mot Daleiden, men fråga dig själv: När var senaste gången en vänsterorienterad visselblåsare eller undercover-journalist hamnade i trubbel med lagen? Flera kongressförhör har bekräftat Daleidens avslöjanden om Planned Parenthoods försäljning av kroppsdelar till spädbarn i strid med statlig och federal lag – och ändå står Daleiden, inte Planned Parenthood, inför rättsliga konsekvenser.

Mer skulle kunna sägas, inte bara om Harris aborthistoria, utan också om hennes antikatolicism, hennes historia av kränkningar av religionsfriheten och hennes extrema HBTQ-aktivism – från hennes vägran som AG att försvara Kaliforniens äktenskapsvänliga Proposition 8, till hennes förespråkande av skattefinansierade könsbytesoperationer. Men det finns en bra anledning till att Harris har fått 100-procentiga betyg från NARAL Pro-Choice America, NARAL Pro-Choice California och Planned Parenthood Action Fund.

Inget av detta ska ursäkta det republikanska partiets urvattning av sin egen plattforms åtagande att skydda mänskligt liv. Men det beklagliga faktum att det republikanska partiet har försvagat sitt engagemang för att försvara ofödda barn får inte skymma det faktum att det demokratiska partiet under Harris är så radikalt abortvänligt som det kan bli. Förutom att komma ut för att ha dödat småbarn finns det helt enkelt inget sätt att vara mer extrem än vad Kamala Harris och hennes parti nu är.

Kamala Harris är en hårdför ideolog – en abortextremist – och har varit det sedan sina första dagar som folkvald. Som president skulle hon inte vara annorlunda.

Ryan T. Anderson

Ryan T. Anderson är ordförande för Ethics and Public Policy Center och medförfattare till boken Tearing Us Apart: How Abortion Harms Everything and Solves Nothing.

Till svenska, augusti 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.firstthings.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Läs också: Den nominerade vicepresidentkandidaten Walz stöder rätten till barnamord

Tim Walz

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
7/08/2024