Jesus - enda vägen till sann frid

1
min read

Jesus - enda vägen till sann frid

mån, 05/16/2022 - 15:41
Posted in:
0 comments

Ibland känns det som att världen är full av kaos, förvirring och konflikter. Fienden verkar föröka sig. Problemen verkar alltid komma på vår väg. Vår rädsla, vår oro, vår osäkerhet, de kan vara försvagande mot oss. Hur ska då en kristen reagera?

Svaret är enkelt: gå till Jesus!

Han är din trygga hamn i livets storm. Rädsla och ångest uppstår när vi blickar mot framtiden, men det måste vi naturligtvis göra trots allt. Hur skulle vi annars kunna vara förberedda på vad som kan komma? Jag vet att det kan vara svårt att lita på Guds försyn och skydd. När rädsla och ångest börjar förlama våra relationer – vår kärlek till våra makar, eller våra barn, våra vänner, våra grannar, våra medarbetare – är det dags att springa till Gud med all kraft, för att översvämma nuet med en kärleksfull tillit till honom, till Gud.

Eller mer exakt, att låta honom översvämma ögonblicket med sin kärlek. När du känner ångesten i dig, rädslan, oron i din själ, det är i det ögonblick du måste luta dig och ge Gud möjligheten att visa dig sin försyn och beskydd. Och jag menar inte bara idén om Gud, utan Guds son Jesus, som är den gudomliga person man kan ha en relation med.

Det här är viktigt: om du har en relation med Gud som bara existerar på idé nivå, så älskar du inte Gud. I bästa fall älskar du idén om Gud, och det kommer att ge dig lite tröst. Det är som skillnaden mellan att älska idén om din make och att älska din make. Den skillnaden gör hela skillnaden.

Att älska Gud rätt är att älska honom personligen, och att älska honom personligen är att älska hans son, Jesus. Du kan älska honom. Du är älskad av honom. Du kan veta detta, och du kan växa i tillit till detta. Vänner, Jesus är den enda sanna vägen till frid i ditt hjärta och till frid i vår tid.

Spring till din säkra hamn. Jesus förändrar allt.

                                                                                                 Ärkebiskop Alexander Sample

Video: Archbishop Alexander Sample "The Path to Peace"

 

Översättning för Katolsk Horisont, maj 2022, Ivana Smoljan

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
26/11/2023
Katolsk Horisont
22/11/2023
Katolsk Horisont
16/10/2023
Katolsk Horisont
4/10/2023