George Soros har skänkt 21 miljarder dollar till radikala vänstergrupper och politiker sedan år 2000

2
min read

George Soros har skänkt 21 miljarder dollar till radikala vänstergrupper och politiker sedan år 2000

mån, 02/27/2023 - 12:16
Posted in:
0 comments

Miljadären satsade 2,7 miljarder dollar i vänsterorienterade ideal bara år 2021.

                                                                      George Soros YouTube/Screenshot

(LifeSiteNews) – Den välkända vänsterextrema ”filantropen” George Soros har spenderat skyhöga 21 miljarder dollar för att stödja politiska vänstergrupper och enskilda sedan år 2000, enligt ansökningar som noterats av Washington, DC-baserade konservativa ideella Capital Research Center (CRC). CRS:s undersökande forskare Hayden Ludwig rapporterade den 4 januari att Soros kanaliserade medlen genom sitt ”ideella imperium” under mer än två decennier.

 Bara under år 2021 skyfflade miljadären in 2,7 miljarder dollar i rörelser med vänsterinriktade ideal, enligt rapporten.

”Han har inte gjort någon hemlighet med sitt mål att använda sin enorma rikedom – intjänad på kapitalistiska marknader – för att återskapa landet till sin egen avbild”, skrev Ludwig. ”I praktiken handlar det om att kanalisera sex- och sjusiffriga bidrag till professionella aktivister som driver politik och väljer kandidater från det demokratiska partiet utifrån täckmanteln välgörenhet.”

Enligt rapporten omfattar Soros-nätverket (även känt som Open Society Network) en mängd olika lobbygrupper och stiftelser som alla får sin finansiering av Soros.

Radikala påverkansgrupper som fått finansiering av Soros har arbetat för ras- och sexuell identitets- politik, olaglig invandring, uppluckring av vallagar och tillgång till abort.

År 2021 tilldelade till exempel Soros Network 36 miljoner dollar till det filantropiska konsultföretaget Arabella Advisors för att finansiera en rad vänsterinriktade punkter på dagordningen, inklusive ”politiskt förespråkande av strukturförändringar”, ”rösträtt och domstolsreform”, ”demokratireform”, ”rättstvister för att förhindra att väljare berövas rösträtt och undertryckande” samt omfördelning  och invandringspolitik, rapporterade CRC.

Den ungerska-amerikanska affärsmannen verkade också för att främja vänstermedier och motsätta sig konservativa grupper och beviljade 2,5 miljoner dollar till mediamarknaden Courier Newsroom, som The Blaze påpekade ”anklagar” högermedier och politiska figurer ”för att målmedvetet sprida desinformation.”

Den internetbaserade organisationsgruppen Color of Change, grundad av den tidigare presidenten Barack Obamas ”gröna jobb-tsar” Van Jones, fick dessutom 17,5 miljoner dollar från Soros. Enligt Influence Watch, CRS:s vakthundsprojekt, har gruppen ”drivit kampanjer som försöker attackera konservativa personer, tysta konservativa medieexperter – och för att försvåra för konservativa organisationer att samla in medel/pengar.

Soros har också spenderat tiotals miljoner för att stödja politiska personer som kommer att genomföra en radikal politik i den faktiska världen, inklusive progressiva distriktsåklagare som har slagit av på takten med straffrättsliga normer för att istället prioritera ”social rättvisa”.

Förra året fann en analys från Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) att Soros stiftelser hade använt 40 miljoner dollar för att hjälpa till att finansiera de politiska kampanjerna för 75 vänsterdistriktsåklagare över hela USA. Dessutom har Soros finansierat valet av dussintals statliga och lokala åklagare som vägrar att genomdriva pro-life-lagar och donerat till pro-abort grupper i vänstervridna stater som inrättats för att hjälpa kvinnor från pro-life-stater att resa för att döda sina ännu inte födda barn, rapporterade LifeSiteNews tidigare.

Under förra årets mellanårsval gav Soros Open Society Policy Center (OSPC) 4,5 miljoner dollar till pro-abort politiska handlingskommitté Reproductive Freedom for All, som inrättades för att stödja Michigans initiativ att förankra abort i statens konsitution i efterdyningarna av omkastningen av Roe v. WadeI sällskap med flera andra statliga abortåtgärder som föreslogs förra året godkändes Michigans initiativ med en majoritet på 56,66 %. I sin rapport från den 4 januari påpekade CRC att de rapporterade utgifterna från en mängd vänsterorganisationer och lobbygrupper sannolikt bara ”är toppen av isberget.”

Gruppen citerade en Wall en Street Journal artikel som observerade i november att Soros var den största givaren under mellanperioderna 2022 och som skänkte 128 miljoner dollar för att finansiera det demokratiska partiets olika kommittéer.

”Det var förutom ett oblygt bidrag på 50 miljoner till hans Demokracy PAC i december 2022, som omdirigerar medel till andra det demokratiska partiets super-PACs”, noterade rapporten.

Översatt för Katolsk Horisont, Voitek Krzewicki

Inlägget kommer från sidan www.lifesitenews.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
26/11/2023
Katolsk Horisont
22/11/2023
Katolsk Horisont
16/10/2023
Katolsk Horisont
4/10/2023