Den mångårige Notre Dame-professorn i filosofi David Solomon konverterar till katolicismen

1
min read

Den mångårige Notre Dame-professorn i filosofi David Solomon konverterar till katolicismen

ons, 08/14/2024 - 13:18
Posted in:
0 comments

Solomon var grundare av det som nu är universitetets de Nicola Center for Ethics and Culture.

Filosofiprofessorn i Notre Dame, David Solomon. (foto: de Nicola Center for Ethics and Culture / University of Notre Dame)

 

David Solomon, en mångårig professor i filosofi vid University of Notre Dame och grundare av det som nu är de Nicola Center for Ethics and Culture, gick nyligen in i den katolska kyrkan, enligt en tidigare student som skrev för Word on Fire.

Solomon, som kom till universitetet 1968, kom in i den katolska kyrkan tidigare i år i vad Word on Fires Christopher Kaczor kallade "en kulmen på ett liv av studier och en tröst för hans många vänner", liksom "en intensifiering av föreningen med sin underbara fru, Lou", som blev katolik vid samma tid.

en föreläsning för flera år sedan sa Salomo att han började på universitetet "inte bara som katolik" utan också "så oskyldig till varje verklig förståelse av katolicismen som man kan vara".

"Min syn på allt katolskt, som det var, växte fram ur en kombination av okunnighet och fördomar i ungefär lika hög grad", sa han.

Filosofiprofessorn gick i pension 2016 och har titeln professor emeritus vid skolan. Vid tiden för Solomons pensionering skrev Notre Dame-professorn i juridik, Rick Garnett, att det var "omöjligt att överdriva betydelsen av hans bidrag inte bara till bildandet och utbildningen av tusentals Notre Dame-studenter utan också till universitetets katolska karaktär och uppdrag".

Solomon var grundare av det som nu är universitetets de Nicola Center for Ethics and Culture, som på sin webbplats säger att det är "engagerat i att dela med sig av rikedomen i den katolska moraliska och intellektuella traditionen genom undervisning, forskning och offentligt engagemang på högsta nivå och över en rad discipliner."

Notre Dame-historieprofessorn fader Bill Miscamble sade när Solomon gick i pension att under hans tid vid Notre Dame "har få professorer varit så effektiva på både grund- och forskarnivå som David Solomon".

"Som grundlärare vid Notre Dame strävade David Solomon efter att utrusta sina studenter för att konfrontera de olika splittrande moraliska frågor som de står inför", skrev fader Miscamble.

"Han hjälpte eleverna att på allvar reflektera över moralens själva natur och syfte och förberedde dem att väl urskilja hur de bör agera i ljuset av vår tids stora utmaningar."

Kaczor, som är gästforskare vid de Nicola Center och professor i filosofi vid Loyola Marymount University, studerade under Solomon som doktorand. Han skrev i Word on Fire förra månaden att Salomos "stora vänlighet mot mig och andra var den bästa lektion han kunde ge oss om innebörden av etik".

"Jag tänker ofta på hans exempel när jag försöker vara mentor för studenter och yngre lärare", säger Kaczor.

"Och nu", tillade han, "har Salomo gett oss alla ännu en lektion genom sitt kraftfulla exempel: att ta nästa steg som Gud ger oss."

Daniel Payne

Till svenska, augusti 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna