Den internationella konferensen om förföljelsen av kristna samlas i Budapest

1
min read

Den internationella konferensen om förföljelsen av kristna samlas i Budapest

sön, 12/01/2019 - 12:21
Posted in:
0 comments

Patriarker, kardinaler, politiker och kristna från hela världen på den internationella konferensen om förföljelserna av de kristna. Foto, Alexey Gotovsky /EWTN

 

Budapest, Ungern, den 26 november 2019, (CNA). - Patriarker, kardinaler, politiker och kristna från hela världen på den internationella konferensen om förföljelserna av de kristna.

”Vi har 245 miljoner skäl att vara här. Så många förföljs i dag på grund av sin kristna tro,” sa ungerske statssekreteraren för Hjälpen för förföljda kristna, Tristan Azbej, när han den 26 november förklarade konferensen öppnad.

Azbej har varit drivkraften bakom Ungern hjälper, som är ett regeringsinitiativ till den internationella hjälpen till framför allt de kristna gemenskaperna i Mellanöstern, vilket skiljer ut Ungern från de flesta europeiska regeringar.

Ärkebiskop Bashar Warda av Erbil sa till CNA att han hoppas se fler europeiska ledare erkänna och svara på fakta att kristna förföljs i Mellanöstern.

”Jag vill be de europeiska ledarna att inse att kristna verkligen förföljs därför att den rösten hittills fortfarande är svag,” sa Warda. ”Ungern och Polen har gjort rätt när de högt och tydligt sagt att kristna i verkligheten nu är förföljda.”

Sedan den ungerska regeringen sammankallat den första internationella konferensen om Förföljelse av kristna 2017 har antalet deltagare fördubblats till 650 från fler än 40 länder.

”Anledningen till konferensen är förföljelsen av kristna i Mellanöstern och försöken att finna sociala fakta som dragit med sig denna djupt tragiska situation för Österlandets äldsta kristna gemenskaper.” sa Patriarken i Österns Assyriska Kyrka, Gewargis III, i sitt inlägg under konferensen.

Till konferensen som sammanträdde 26-28 november har många ledare kommit, patriarken av den syrisk-ortodoxa kyrkan i Antiokia, Ignatius Aphrem II, kaldeiske katolske ärkebiskopen Najeeb Michael av Mosul och ledaren för den evangeliska gemenskapen i Syrien och Libanon, pastor Joseph Kassab.

ICCP Budapest ska just börja och stora salen fylls av deltagare  engagerar sig för att hjälpa förföljda kristna. På nedre bilden syns våra tre grekisk-katolska biskopar.

                                                                                                                      Courtney Mares

Översättning till svenska för Katolsk Horisont, Göran Fäldt

Patriarker, kardinaler, politiker och kristna från hela världen på den internationella konferensen om förföljelserna av de kristna

 

Patriarker, kardinaler, politiker och kristna från hela världen på den internationella konferensen om förföljelserna av de kristna

 

 

Inlägget kommer från sidan www.catholicnewsagency.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna