Den gudomliga blodgruppen: uppenbarad av "tillfälligheter" av eukaristiska mirakel?

1
min read

Den gudomliga blodgruppen: uppenbarad av "tillfälligheter" av eukaristiska mirakel?

tors, 06/13/2024 - 20:56
Posted in:
0 comments

Eukaristiska miraklet av Lanciano

 

Känner vi till Jesu blodgrupp?

Ett häpnadsväckande "sammanträffande" mellan eukaristiska mirakler och reliker från Jesu Kristi liv antyder att vi kan göra det.

På 700-talet förrättade en brasiliansk präst i Lanciano, Italien, som tvivlade på Jesu verkliga närvaro i eukaristin, mässan när eukaristin mirakulöst förvandlades till naturligt kött och blod.

Du kan fortfarande se det icke-ruttnande köttet och blodet i kyrkan San Francesco idag.

På 1970- och 80-talen studerades en del av köttet och blodet från detta mirakel av forskare, som bland annat fann att blodet var AB.

Intressant, eller hur?

På 1200-talet (500 år efter miraklet i Lanciano) upplevde en annan präst som tvivlade på sanningen om den verkliga närvaron också ett eukaristiskt mirakel: värden började blöda över hela sin corporale (en duk som används i liturgin). Du kan fortfarande se tyget som visas i katedralen i Orvieto.

Vetenskapliga tester av denna duk i mitten av 1990-talet visade att blodet också var AB.

Blodgruppen AB har tydligen också hittats på svepeduken i Turin. Det finns till och med rapporter om att blod som tas från gråtande statyer av Maria har AB-blodgruppen.

Nu är det möjligt att dessa mirakel och reliker inte är autentiska och att det faktum att de har AB-blodgrupp bara är en tillfällighet. Men oddsen talar starkt emot det - andelen av befolkningen med AB-blodgrupp är ensiffrig.

Och kom ihåg att blodgrupper upptäcktes först i början av 1900-talet, långt innan de flesta av dessa mirakel inträffade och dessa reliker dök upp – vilket innebär att alla som försökte förfalska dem inte ens skulle ha känt till blodgrupp som något att "få rätt".

Detta gör det mycket mer troligt att dessa mirakel och reliker, åtskilda av århundraden och långt före den vetenskapliga revolutionen, faktiskt är autentiska.

Detta skulle göra Jesu blodgrupp till AB.

Känner du till din blodgrupp? Har du samma sak som Jesus (enligt dessa mirakel)?

 

Till svenska, juni 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.churcpop.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Läs också: Fem extraordinära eukaristiska mirakel som lämnade fysiska bevis

Fem extraordinära eukaristiska mirakel som lämnade fysiska bevis

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna