Bidens okatolska katolicism

1
min read

Bidens okatolska katolicism

tors, 04/22/2021 - 21:35
Posted in:
0 comments

                                                                                                         US-Presidenten Joe Biden

 

Joe Biden är den andra i USA:s historia – efter John F. Kennedy – presidenten som representerar den katolska religionen. Inte bara det, han gillar själv att betona sin tro och deklarera sig som en mycket from person. Man skulle då kunna tro att i samband med detta så överensstämmer hans politik med den katolska sociala läran och kristna moralen.

Tyvärr, inget mer vilseledande, Redan under valkampanjen underminerade han ständigt Dekalogens femte bud: ”Du skall inte dräpa”. Demokratiska partiets kandidat tyckte sig vara (och tycker fortfarande) en anhängare till legaliseringen av aborten fram till nionde månaden av graviditeten. Ett av hans första beslut var avblockeringen amerikanska federala programmet för finansiering av abortprogram utomlands. Han tillkännager också att lagstiftningen kommer att ändras på ett sådant sätt att det utesluter möjligheten att förbjuda abort i USA i framtiden. Ett annat beslut som han tog under de första dagarna av hans mandatperiod var att tillåta transpersoner att delta i kvinnliga sporter. Detta innebär att en man som deklarerar sig vara en kvinna kommer att kunna tävla med damerna.

Enligt många kommentatorer är detta diskriminering av kvinnor, som bär med sig kvinnoidrottens. Biden kommer att kunna räkna med stöd från majoriteten av hans partis politiker, som behåller sin fördel i båda parlamenten i den amerikanska kongressen. Han stöds särskilt av representanthusets talman, Nancy Pelosi, som också stoltserar med sin katolicism och samtidigt är en ivrig anhängare av abort, dödshjälp och könsideologi. Förvirringen bland kristna förstärks tyvärr av de amerikanska biskoparnas heterogena attityd.


Å ena sidan är det sant att det amerikanska biskopet utfärdade ett uttalande i samband med invigningen av Bidens presidentskap, där de kraftigt tillrättavisade honom i frågan om abort, å andra sidan kritiserades detta dokument offentligt av kardinal Blase Cupich från Chicago. En annan av kardinalerna, kard. Wilton Gregory, gav kommunionen till den nya presidenten vid en högtidlig massa, även om Biden var starkt för att utvidga abortprogrammen. Detta visar att det finns katolska hierarker som öppet bortser från kyrkans lag. Magisteriet säger en sak och de gör en annan. Om kardinalerna själva inte tar sin tro på allvar är det svårt att be katoliker som Biden att göra det.

                                                                                                                              Grzegorz Górny

Översatt till svenska Zuzanna J.

 

Inlägget kommer från sidan www.kurierwilenski.lt

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024