Beirut - Libanon nu

1
min read

Beirut - Libanon nu

fre, 08/07/2020 - 20:37
Posted in:
0 comments

                                                            Beirut efter explosionerna (Bild, La Croix)

 

Hur ska den akuta humanitära hjälpen organiseras?

Franska katolska dagstidningen La Croix skriver den 6 augusti: ”Behovet av medicin och sjukvård är akut. Det behövs läkare och sjuksköterskor och akutmottagningar. Efter explosionerna som totalförstört Beiruts hamn och halva staden säger Vincent Gelot, som ansvarar för hjälporganisationen Orientens verk, är mer än medveten om hur snabbt man måste komma till undsättning för de över 4000 skadade som behöver vård. Akutmottagningarna är överbelastade och frivilligorganisationer vädjar till blodgivare att ställa upp på kort varsel. Man måste också snabbt få en överblick av skadorna och fortsätta sökandet av överlevande i rasmassorna”.

Libanons president Michel Aoun avsätter omedelbart motsvarande 50 miljoner euro till hjälparbetet, bland annat till Libanons Röda Korset. Det är långt under behovet. 

Vi i lokala Caritas Jönköping har Swish 1231 7268 35 och tar gärna emot insättningar ”Hjälp Beirut”. Vi hjälper genom svenska Röda Korset som redan finns på plats i det drabbade Beirut. Det är det säkraste och snabbaste sättet just nu att göra en insats för de lidande efter explosionerna. Vi överför 10 000 nu. Varje inbetalning går oavkortat till hjälpen! 

Caritas Jönköping har Swish 1231 7268 35 ”Hjälp Beirut”.

                                                                               Göran, Hawariat, Roger, Robert, Ziad, Sean.

                                                                                                           Jönköping 2020-08-07

Gråbröderna

De senaste artiklarna