16 präster och 25 diakoner har vigts i Seoul där Världsungdomsdagen äger rum 2027

1
min read

16 präster och 25 diakoner har vigts i Seoul där Världsungdomsdagen äger rum 2027

tis, 02/20/2024 - 20:00
0 comments

985 präster tillsammans med kardinal Andrew Yeom Soo-jung, ärkebiskop emeritus av Seoul, nuvarande ärkebiskop; och tre nu tjänstgörande hjälpbiskopar.

Sexton nya präster vigdes den 1 till 2 februari 2024 i Seoul, Sydkorea. (foto: Ärkestifet Seoul)

 

Ärkebiskop Peter Chung Soon-taek av Seoul har nyligen vigt 16 nya präster och 25 nya diakoner till ärkestiftet som kommer att vara värd för Världsungdomsdagen 2027 i Sydkorea.

Med vigningarna ökar antalet präster det huvudsakliga Sydkoreanska ärkestiftet från 969 till 985; om de 25 diakonerna blir präster (inga permanenta är rapporterade) kommer man upp till antalet 1010. De 985 prästerna inkluderar kardinal Andrew Yeom Soo-jung som också är ärkebiskop emeritus av Seoul; den nuvarande ärkebiskopen och tre i tjänst varande hjälpbiskopar.

Ett nyhetsbrev på webbsidan Ärkestiftet Seoul meddelar att vigningarna ägde rum från 1 till 2 februari 2024 i Myeongdong katedralen. Huvudcelebrant båda dagarna var Chung.

Artikeln förklarade också att “diakoner och präster som utvalts till det klerikala ståndet genom vigningens heliga sakrament har förpliktelsen att förkunna evangeliet, förmedla sakramenten och tjäna Kyrkan som biskopens medarbetare. Bland dessa förpliktelser framgår det särskilt att prästen som firar den heliga mässan gör det som representant för Kristus.

Av diakonerna som vigdes hade 21 fått sin utbildning i ärkestiftets seminarium, en vid seminariet Redemptoris Mater, en hör till Ordets missionärer, och övriga två är dominikaner.

Texten förklarade att “en diakon är den första klerikala nivån i Katolska kyrkans hierarki och han kan som diakon förmedla dopets och äktenskapets sakrament.”

Det bibliska temat för vigningsceremonin för präster och diakoner var ”Ostrafflighet och redlighet bevare mig, ty jag förbidar dig, o Herre” (Ps 25:21). Diakon Hwang Jun-ho, som förmedlade Skriftens relevanta ord, förklarade att ”versen från Davids psalm innehåller en bön som en person ber som svar på Guds kallelse och går fram emot honom.”

“Som präst och ett Guds verktyg kan det under livets lopp hända att ni vandrar fel vägar och handlar fel på grund av yttre och inre frestelser och prövningar, men jag valde den här bibelversen i förhoppning om att ni kan övervinna svårigheterna med ’oskuldsfullhet och rättrådighet’ och stå inför Gud på den sista dagen som rättfärdiga präster som liknar Jesus,” sa han.

Sydkorea är ett land med omkring 52,6 miljoner invånare. Majoriteten säger sig inte tillhöra någon religion men katolikerna utgör ca 11 % av befolkningen. Enligt Vatican news agency Fides finns det fler än 5700 präster och 1784 församlingar i landet.

Påven Franciskus åkte till Sydkorea den 13 till 18 augusti 2014 under en apostolisk resa till den sjätte Ungdomsdagen i Asien. Översättning i februari 2024 för Katolsk Horisont, Göran Fäldt.

Walter Sanchez Silva

Översättning till svenska, februari 2024, Göran Fäldt.

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
25/04/2024
Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024