Fransk församling attackerad av Antifa-demonstranter

1
min read

Fransk församling attackerad av Antifa-demonstranter

mån, 05/02/2022 - 20:10
Posted in:
0 comments

Vänsterdemonstranter vandaliserar portalen till en kyrka i franska Angers. Gärningsmännen uppges tillhöra nätverket Antifa i regionen.

Foto: Peter Potrowl/Wikicommons, Kyrkans portal och ingången till kyrkan Notre Dame des Victoires i Angers kletades över med röd färg och okokta ägg den 1 maj

 

Under första maj-demonstrationen i den franska staden Angers attackerade demonstranter från yttersta vänstern kyrkan Notre Dame des Victoires. Kyrkans portal och själva ingången var helt nerkletade med röd färg och okokta ägg.

Färgpatroner och okokta ägg

Startplatsen för protestmarschen som organiserades av fackföreningar med anledning av "Labor Day" var mitt emot kyrkan.

Enligt den kristna radiostationen "RCF" (Radio chrétienne France) utsatte medlemmar från nätverket Antifa i regionen sena besökare för färgpatroner och okokta ägg. Några av de yngre mässdeltagarna blockerade sedan kyrkans dörrar för att hindra upprorsmakarna att komma in i kyrkan. Enligt "RCF" ökade detta deras aggressivitet och antikristna slagord kunde också höras.

Strax före söndagsmässan slut och efter att den fackliga demonstrationen lämnat torget, återvände några av Antifa-demonstranter till kyrkan. De bar en banderoll där det stod: "Nous sommes venus défier ceux qui passent leur temps à se déifier" ("Vi har kommit för att utmana dem som gör sig själva till gudar"). Till försvar för de äldre församlingsmedlemmarna, familjerna och barnen i kyrkan, försökte några yngre församlingsmedlemmar få ut demonstranterna innan polisen ingrep, rapporterar RCF. Mässans besökare kunde sedan ta sig ut genom sidoportarna under polisskydd.

Krock mellan vänster- och högerextremister

Flera medier, däribland den katolska dagstidningen "La Croix", talar om en sammandrabbning mellan vänster- och högerextremister i samband med händelsen.

För ett år sedan attackerade en grupp Antifa-medlemmar i Paris fysiskt och verbalt katoliker som deltog i en procession som organiserades av ärkestiftet i Paris. Flera processionsdeltagare skadades.

källa die-tagespost.de

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
10/04/2024
Katolsk Horisont
5/04/2024