Tankar - 2 Söndagen i advent

Tankar - 2 Söndagen i advent

Redan andra söndagen i advent. Snart är det dags för julfirandet, men inte riktigt ännu. Denna söndag pratar jag utifrån den psalm som brukar sjungas i de flesta Katolska församlingar i vårt land denna söndag: Bered en väg för Herran. denna är inspirerad av den text som utgör första läsningen i dagens liturgi, Jesajas 40:e kapitel. Vad betyder det för oss att bereda vägen för Herren?

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här