Tankar - 2 Söndagen efter jul

Tankar - 2 Söndagen efter jul

Nytt år med nya möjligheter och prövningar. Även en diakon behöver umgås lite med familjen under julen, men nu är det dags att prata om söndagens läsningar igen. När ett nytt år börjar med nyårsafton brukar det, i varje fall i min familj, vara med glädje och lite spänning inför vad det nya året har med sig. Denna gång kändes det väldigt annorlunda. Vi lämnar ett år som varit den ena tuffa prövningen efter den andra. Vi går nu in i det nya året med allvarlig smittspridning, överbelastad sjukvård och en oro för hur 2021 kommer bli. Med detta i åtanke kan vi behöva se ljuset, se hoppet. I dagens läsningar får vi just detta hopp direkt från vår Herre och Frälsare.

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här