Korsväg - station 12 - Jesus dör på korset

Korsväg - station 12 - Jesus dör på korset

Det yttersta tecknet på kärlek är viljan att dö för att rädda den man älskar. Gud visar, genom denna handling, att han älskar oss utan begränsningar. Vid denna station, då Jesus ger upp andan, kan vi reflektera över hur vi lever våra liv som kristna. Uppskattar vi detta offer? Hur visar vi det i vårt liv? Är vi redo att ge upp vårt liv för kärleken? Om vi då uppfyller kärleksbudet att älska Gud Fader över allting, är vi redo att ge våra liv för honom?

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här