Tankar Kristus Konungen

Tankar Kristus Konungen

Söndag igen och den här gången är det sista söndagen detta kyrkoår. Pandemin har tagit ny fart i vårt samhälle och nya, hårdare, restriktioner har införts av regeringen i ett försök att få stopp på smittspridningen. För oss som katoliker innebär det att vi inte längre kan gå i kyrkan. Med anledning av detta vill jag i varje fall dela med mig av lite tankar från de läsningar som ligger till grund för dagens mässa så att vi kanske kan få lite uppmuntran i dessa svåra tider.

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här