Katekes Anden

Katekes Anden

I början av denna höst kunde vi äntligen dra igång med vår undervisning för de ungdomar som förbereds för konfirmationens sakrament. Men nu, med ökad smittspridning och nya strängare restriktioner, tvingas vi ställa in all undervisning igen. Men för att inte halka efter för mycket väljer jag att göra korta filmer om det vi skulle pratat om på våra träffar. Denna vecka handlar det om Helig Ande. Vem är denna Ande? Vad har han för betydelse i våra liv?

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här