Sankt Botvid - Lyssnade till Guds röst

Sankt Botvid - Lyssnade till Guds röst

I Sverige har vi ett flertal helgon, som vördades under den katolska tiden. Trots att deras namn nämns och de till och med avbildas i kommunvapen så är det väldigt lite känt idag varför de betydde så mycket under medeltiden. Till dem hör Sankt Botvid. Detta är en kort presentation av vad vi vet om honom och de platser som han är förbunden med. Och vad han kan lära oss.

Hjälp EWTN Sverige att sprida det glada budskapet!

Vänligen överväg en engångs- eller månadsdonation

https://www.ewtn.se/stod-oss

bankgironummer: 5963-5268

EWTN Nordic

EWTN, Eternal World Televsion Network, är idag världens största religiösa TV nätverk men grundades av en nunna, Moder Angelica, år 1981 i de amerikanska sydstaterna i en enkel garagestudio. Kanalen finns numera i många länder och nu för första gången i Norden.

Huvuddelen av programmen på EWTN Nordic är engelskspråkiga program textade på svenska, men ambitionen är att producera egna program som skildrar en nordisk katolsk verklighet genom bland annat intervjuer, bevakning av händelser och sändningar från mässor.

Då vi är en grupp lekmän som börjat i liten skala med endast ideella insatser är vi beroende av gåvor och donationer för vår verksamhet och speciellt för att kunna producera egna program. Vi har ett nära samarbete med Katolsk Horisont, en svensk katolsk webkanal som produceras av franciskanerna i Sankt Franciskus Katolska församling i Jönköping.

Vår hemsida: www.ewtn.se

Redaktionen består idag av:

Redaktionschef: Ulf Silfverling
Teknisk ansvarig: Peter Wiberg

EWTN Nordic loggo