Tankar Corpus Christi

Tankar Corpus Christi

I dessa märkliga tider av pandemi och isolering är det många av oss som inte har haft möjlighet att komma till kyrkan på väldigt länge. Detta gäller även oss diakoner. Men för den skull stannar inte våra liv som kristna upp. Därför delar jag nu mina tankar om denna söndags (20-06-14) läsning ur evangeliet enligt Johannes. Denna söndag firar vi i den katolska kyrkan Jesu kropps och blods högtid, eller Corpus Christi.

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här