Tankar 27 söndagen under året

Tankar 27 söndagen under året

Denna söndag fortsätter vi på temat "vingården". För två veckor sedan talade vi om hur alla som arbetar för Herren i hans "vingård" får samma lön, det eviga livet. Förra veckan handlade det om de två sönerna, en som säger "Ja" men som sen inte gör det han ska medan den andra sonen säger "Nej" men sen ändå gör det hans fader vill. Idag handlar det om hur arrendatorer lämnas att sköta Herrens vingård för att sedan inte göra det som de ska utan istället angriper Herrens tjänare och till och med dödar hans son.

Diakon Conny Strömberg

Diakon Conny StrömbergConny Strömberg är gift, far till sex barn och ständig diakon i Heliga Familjens Församling, i Haninge, sedan 2019. Conny bor med sin familj i Tyresö, söder om Stockholm. Han arbetar även som biträdande rektor vid den katolska folkhögskolan, S:ta Birgitta, i Södertälje. Sedan tre år tillbaka leder han även bibelstudier för vuxna i församlingen i Haninge varannan vecka.

Conny har ett förflutet som medlem av Jehovas vittnen innan han, efter en tids undervisning, konverterade till Katolska kyrkan 2012 tillsammans med sin hustru.

Conny har även en YouTube-kanal där han, sedan pandemins start under 2020, varje vecka lägger upp enkelt inspelade korta filmer med tankar utifrån söndagens läsningar till den heliga mässan. På samma YouTube-kanal finns även inspelningar av församlingens bibelstudium från 2020. Under 2021 fortsätter inspelningen av nya studium, denna gång är temat evangeliet enligt Matteus. Är du nyfiken kan du besöka kanalen Diakon Conny på YouTube klicka här