Fem gånger uppenbarade sig Jesus i eukaristin för icke-katoliker

6
min read

Fem gånger uppenbarade sig Jesus i eukaristin för icke-katoliker

tis, 04/23/2024 - 13:20
Posted in:
0 comments

När han sedan låg till bords med dem, tog han brödet, läste tackbönen, bröt det och gav åt dem. Då öppnades deras ögon och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn." (Lukas 24:30–31. Bibel 2000)

James Tissot (1836-1902), "Vägen till Emmaus" (foto: Public Domain)

 

"Vilken märklig känsla det är att titta på vad som av allt att döma är en bit bröd i ett litet glasfack i mitten av en mycket enkel guldmonstrans och känna att det är du som blir utstirrad."

Emily Bleicher delade med sig av denna erfarenhet till The Register med sitt vittnesbörd om Kristi sanna närvaro i eukaristin när hon var protestant. Genom ett ögonblick av nåd kände hon igen Jesus bortom sitt eget förstånd.

Jag träffade Emily förra sommaren på ett evenemang i kyrkan. Hon hade anlänt till staden veckan innan för att gå på University of Mary för att gå på forskarskolan. Emily kallar sig själv en "oavsiktlig katolik" som ett resultat av ett möte hon hade med Jesus när en vän bjöd in henne till tillbedjan. "Om jag var tvungen att sätta ett fast datum för när jag började tro att eukaristin inte bara är en bit bröd, utan var Gud, skaparen av det kända och okända universum, skulle det vara den natten", berättade hon. Från den erfarenheten gick Emily med i RCIA och blev katolik. (RCIA = Order of Christian Initiation of Adults. Uttrycket används för Vuxenkatekes. Övers. anm.)

"Jag tror orubbligt att eukaristin är Gud, vars insikt jag tror är en stor gåva till mig", berättade hon. "Det ser verkligen inte ut som Gud, eftersom vi faktiskt inte har någon aning om hur Skaparen av det kända kosmos ser ut till att börja med. Men vår brist på förståelse för brödets och vinets förvandling under konsekrationen minskar inte det faktum att eukaristin är Gud. "

Att uppleva Kristus betydde inte att alla hennes problem försvann, men hon finner tröst i tillbedjan.

"Jag har känt en glädje som är djupare än jag trodde var möjligt, och friare och mer levande än vid någon annan tidpunkt under min vandring med Kristus", säger hon. "När jag tog emot eukaristin för första gången vid påskvakans mässa var det som om inget annat spelade någon roll. Allt som fanns där i stunden var jag och den som mitt hjärta älskar. En vän till mig sa till mig: "Jag vet att du är glad över att äntligen få ta emot eukaristin, men föreställ dig hur glad Jesus är över att du äntligen ska få eukaristin." Vid varje mottagande sedan dess försöker jag behålla den barnsliga förundran och tron på att ha äran att ta emot eukaristin, som är Gud."

Tidigare protestantisk pastor

I höstas träffade jag Barbara Heil, en före detta karismatisk pingstpastor som talade i St. Mary's Church i Sleepy Eye, Minnesota. Hon har delat med sig av sin berättelse på "The Journey Home", vilket är passande eftersom Coming Home Network blev en enorm resurs för henne när hon försökte förena sitt möte med Kristus i eukaristin med sin tidigare tro.

Påverkad av katoliker i ett interkonfessionellt program blev hon nyfiken på den katolska kyrkan och kikade in på en församlingsretreat. "Jag stod längst bak i kyrkan efter mässan, min chans att träffa riktiga katoliker", förklarade Barbara. "Den sista dagen var det en procession. Jag sitter längst bak för att jag inte vill att någon ska se mig. Helt plötsligt, i mitt hjärta, börjar jag tillbe Jesus och ge honom ära. Jesu närvaro blev så stark. Jag kom på mig själv med att buga. Jag fortsatte att buga. Mina ögon var slutna och vågor av hans närvaro sköljde över mig. Jag öppnade ögonen och prästen höll i en guldstav med ett glasfönster med en solstråle runt om. Jag visste inte vad en monstrans var, men jag visste att Jesus stod framför mig i den katolska kyrkan."

Så började hennes hemresa. Förvånansvärt nog, utan att hon visste om det, hade hon faktiskt döpts katolskt som spädbarn men aldrig uppfostrats med någon tro. Hon konfirmerades i kyrkan i april 2013.

Läkning efter abort

Susan Marcy berättade Amazing Grace for Families att hon gifte sig med Bruce den 10 oktober 1991. Ingen av dem utövade någon religion men ville inkludera Gud i sitt äktenskap. De började be och läsa Bibeln tillsammans. När en vän frågade Susan om hon ville följa med henne för att kolla in den katolska kyrkan gick hon genast med på det.

"Jag återvände ensam söndagen därpå", berättade hon. "Under invigningen av den heliga eukaristin kände jag Kristi kärlek och förlåtelse komma till mig. Jag förstod inte allt, men jag bokade tid hos en präst.

– Jag var rädd att den katolska kyrkan, som är känd för att vara starkt emot abort, skulle avvisa mig. I stället omfamnade prästen mig. Han förklarade att kyrkan välkomnar syndare och erbjuder Kristi förlåtelse och kärlek. Jag var euforisk och sa till Bruce att jag skulle börja i undervisning för att bli katolik. Han sa till mig att han inte ville bli indragen i den här kyrkan."

'Det är bra', sa jag och litade i allt på Gud. Efter att ha deltagit i min andra kurs i Rite of Christian Initiation of Adults (RCIA) anslöt sig Bruce till mig. "Jag ska bara se; Det betyder inte att jag går i mässan varje söndag', varnade han. Men Bruce började följa med mig till mässan. Sedan, en söndag under invigningen, (av brödet och vinet. Övers. anm.) kände Bruce en enorm känsla av Kristi närvaro. På påskdagen 1997 gick vi med i kyrkan tillsammans."

Från bad boy till präst

Många känner till fader Donald Calloway, författare och präst i kongregationen av Mariafäder av den obefläckade avlelsen av den allraheligaste Jungfru Maria. Han delade med sig av sin omvändelseberättelse i Amazing Grace for the Catholic Heart.

En andlig blixt slog ner en natt när han stannade hemma i stället för att festa. Av tristess plockade han upp en bok om en Mariauppenbarelse i sina föräldrars bokhylla. Han blev omedelbart förälskad i den Välsignade Modern och hade aldrig känt henne förut men sade: "Hennes Gud är min Gud." Han gick till en präst som hade bett honom att vänta längst bak i kyrkan under mässan och de skulle prata efteråt.

"Jag tittade nyfiket på när alla knäböjde när fadern höjde en vit rundel", mindes han. "I det ögonblicket ropade djupet av mitt väsen: 'Där är min Gud!' Jag fylldes av vetskapen om att det var Jesus Kristus. Jag visste det, jag visste det, och jag ville så gärna ta emot honom."

Efteråt sade han till prästen: "När du höjde den vita rundeln, så var det väl Gud! Jag vet det, det var Gud! Säg mig att det var Gud!"

Sex månader senare konfirmerades han, 10 månader senare åkte han till seminariet och i maj 2003 prästvigdes han.

Benediktinermunk

Dom David Watters växte upp i Waco, Texas, och Katmandu, Nepal, som son till protestantiska missionärer. Hans äldre bror konverterade till katolicismen efter att ha studerat kyrkans historia och ledde honom in i kyrkan. Att uppleva Jesu närvaro i eukaristin var så djupt för Watters att han för fyra år sedan blev en benediktinermunk som ägnade sig åt evig eukaristidyrkan.

Han är en av 18 män som ingår i Silverstream Priory, benediktinermunkar av evig tillbedjan i grevskapet Meath, Irland, 20 mil norr om Dublin. De är hängivna den eviga tillbedjan av det allraheligaste sakramentet i en anda av gottgörelse, särskilt för prästskandaler.

"Eukaristisk tillbedjan var en stor del av min omvändelse", sa Watters. "För alla konvertiter är det något de aldrig har känt förut." Även om hans familj tog sin tro på allvar beskrev han upptäckten av det allraheligaste sakramentet som "en stor nåd".

"Vi lever våra liv med Guds enda mål", säger Dom David. "Om vi hade en dålig dag men tillbringade tid med Gud och det gudomliga ämbetet och i tillbedjan, hade vi ändå en helt lyckad dag. Vi är inte nödvändigtvis eld och lågor hela tiden, men arbetet börjar komma in. Själar blir frälsta. Jag går inför Jesus, och han tar hand om resten."

Patti Maguire Armstrong

 

Patti Maguire Armstrong

Patti Maguire Armstrong  är en prisbelönt journalist och var chefredaktör och medförfattare till den bästsäljande Amazing Grace-serien. Hennes senaste böcker är den humoristiska och inspirerande andra upplagan Dear God, I Don't Get ItDear God, You Can't Be Serious!What Would Monica Do? och Holy Hacks. Patti arbetade inom socialt arbete och offentlig förvaltning innan hon stannade hemma som frilansskribent medan hon och Mark uppfostrade sina 10 barn i North Dakota. Följ henne på Twitter på @PattiArmstrong och läs hennes blogg på PattiMaguireArmstrong.com.

Till svenska, april 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Läs också: Varför blev jag katolik? För att det är där eukaristin finns

Varför blev jag katolik? För att det är där eukaristin finns

 

Läs också: Eukaristi, enhet, klarhet: Vad är det som lockar konvertiter till den katolska kyrkan?

Eukaristi, enhet, klarhet: Vad är det som lockar konvertiter till den katolska kyrkan?

 

Läs också: Nytt rekord i Frankrike: 12 000 personer döps

Nytt rekord i Frankrike: 12 000 personer döps

 

Läs också: Efter att ha levt ett liv med "oräkneliga synder" omfamnar skådespelerskan katolsk tro efter resa till Italien

Bree Solstad

 

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
2/05/2024
Katolsk Horisont
1/05/2024
Katolsk Horisont
1/05/2024
Katolsk Horisont
25/04/2024
Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024