BILDER: Stiftelsen släpper aldrig tidigare visade bilder på Padre Pio

2
min read

BILDER: Stiftelsen släpper aldrig tidigare visade bilder på Padre Pio

tors, 04/11/2024 - 19:01
Posted in:
0 comments

De uppriktiga bilderna visar den italienske prästen som firar mässan och är djupt försjunken i bön, men också bilder sällan fångade av tiggarmunken, och ljusa stunder av skratt.

St. Padre Pio ber medan han firar mässan. (foto: Courtesy photo / Padre Pio Foundation

 

För att fira sitt 10-årsjubileum släpper St. Pio Foundation i USA 10 aldrig tidigare visade fotografier av St. Pio av Pietrelcina, mer känd som Padre Pio, den 29 april.

För att fira sitt 10-årsjubileum släpper St. Pio Foundation i USA 10 aldrig tidigare visade fotografier av St. Pio av Pietrelcina

Nysläppta bilder av den Helige Fader Pio tillgängliga för allmänheten den 29 april.  (Foto: Saint Pedro foundation)

 

De uppriktiga bilderna visar den italienske prästen som firar mässan och är djupt försjunken i bön, men också bilder sällan fångade av tiggarmunken, och ljusa stunder av skratt. Stiftelsens direktör, Luciano Lamonarca, upptäckte bilderna när han besökte fotografen Elia Stellutos ateljé.

EWTN News Vatikanens korrespondent Colm Flynn satte sig ner med Lamonarca i en intervju nyligen för EWTN News Nightly för att diskutera bilderna. En av de mest överraskande bilderna var på Padre Pio som log.

"En är trevlig eftersom den visar alla att ”Hallå, Padre Pio ler”. Ja, han log för att han var en människa. Vi tror alltid att Padre Pio var en allvarlig person. Vi vet att tro också handlar om att skratta ... ibland", sa Lamonarca.

Den professionella operasångaren växte upp i Italien medveten om den väldiga person som Padre Pio var i den katolska kyrkan, men hade ingen särskild hängivenhet till helgonet förrän han och hans fru stod inför det stora lidandet av att ha ett dödfött barn och få beskedet att de förmodligen inte skulle kunna få fler barn.

Det var då paret vände sig till Padre Pios förbön och i processen började lära sig mer om hans liv.

Lamonarca sa att han lärde sig om Padre Pios "enkelhet och ödmjukhet".

"Han var den farfar jag aldrig hade", sa han till Flynn.

Pater Pio

Nysläppta bilder av den Helige Fader Pio tillgängliga för allmänheten den 29 april.  (Foto: Saint Pedro foundation)

 

Lamonarca sa att han kände en sådan koppling till den helgonlika tiggarmunken att han ville hjälpa till att föra ut sin berättelse och sitt budskap till så många människor som möjligt - särskilt i USA - så han grundade St. Pio Foundation.

Idag bor Lamonarca och hans fru i USA med sin son, Sebastian, som föddes året efter att Lamonarca grundade stiftelsen. Som italienare som bor i USA brinner han för att stärka banden mellan de två länderna i St. Pios namn.

Förutom att släppa bilderna för att fira sitt 10-årsjubileum har stiftelsen också producerat ett dokumentärt drama om Padre Pio, som kommer att sändas på EWTN senare i år.

Ett flygblad som gör reklam för den kommande dramadokumentären "Saint Pio of Pietrelcina" om Padre Pios liv

Ett flygblad som gör reklam för den kommande dramadokumentären "Saint Pio of Pietrelcina" om Padre Pios liv, som kommer att släppas i september 2024 av St. Pio Foundation. Med tillstånd av St. Pio-stiftelsen


Hela intervjun med Lamonarca på EWTN News Nightly kan ses nedan.

Video: New Pictures Emerge of St. Padre Pio | EWTN News Nightly

 

Zoe Romanowsky

Till svenska, april 2024, Eva-Lotta Svensson

Inlägget kommer från sidan www.ncregister.com

Direktlänk till inlägget klicka här

Gråbröderna

De senaste artiklarna

Katolsk Horisont
25/04/2024
Katolsk Horisont
22/04/2024
Katolsk Horisont
20/04/2024