Intressanta texter

Preventivmedlen har lett till ”diaboliska” experiment med det mänskliga livet: kardinal Walter Brandmüller

Rom, Italien, 17 maj 2019 (LifeSiteNews) – Anglikanska kyrkans godkännande av födelsekontrollen under sin Lambethkonferens 1930 har lett till ”diaboliska vidunderligheter” tack vare det ”medicinska avlandet,” hävdade tyske kardinalen Walter Brandmüller på Forum för livet i fredags i Rom.

Att argumentera för livet i ett sekulärt samhälle

I och med Alabamas nya lagstiftning som förbjuder abort har vi sett hur världen och sociala medier reagerat mot denna nyhet. Om man öppnar Facebook är det omöjligt att undvika flera ”pro-choice”-inlägg som reagerar negativt på händelsen. Det är väldigt frestande att hamna i en stor Facebook-diskussion, men ifall vi vill ha givande diskussioner med dem så får vi föra diskussionen på ett sätt alla kan förstå – troende eller ej. Ett sätt att göra det på är genom att använda enkel logik och vetenskap.

Till och med Bach brottades med att fånga Uppståndelsen i musiken

Bachs två bevarade oratorier, S:t Matteus och S:t Johannespassionerna – avslutas vid graven. Det finns inte någon uppstånden musik. Bach visste naturligtvis att hans lyssnare förstod att slutet på oratorierna inte var slutet på historien. Uppståndelsens musik som ingen hittills hört är desto mäktigare därför att alla väntar på Uppståndelsen.

Staten Alabama (USA) gör abort olaglig och utmanar Högsta domstolen i fallet Roe v. Wade

Montgomery, Alabama, USA, 14 maj 2019. Alabamas guvernör Kay Ivey har undertecknat ett lagförslag som gör nästan all abort olaglig i staten Alabama. Lagförslaget som godkändes i Alabamas Senat på tisdagskvällen ska förstås som en direkt utmaning av Roe versus Wade fallet, som 1973 ledde fram till att Högsta Domstolen (Supreme Court), förklarade alla statliga inlagor som förbjöd aborter i strid mot den amerikanska konstitutionen.